fbpx
marți, februarie 20, 2024
spot_img

UE oprește vânzarea mașinilor noi pe benzină și motorină. Când intră în vigoare măsura

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Uniunea Europeană a decis eliminarea vânzărilor de mașini noi cu motoare pe benzină sau motorină începând cu anul 2035. 

Miniştri mediului din Uniunea Euopeană au transmis, printr-un comunicat al Consiliului European, că „s-a convenit introducerea unui obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 cu 100% până în 2035 pentru maşinile şi camionetele noi”.

Maşinile second hand cu motoare pe benzină şi motorină ar mai putea circula şi ar putea fi vândute/cumpărate şi după anul 2035, însă cu acest lucru nu este de acord Parlamentul European.

- Reclamă -

Urmează astfel ca Parlamentul European şi Consiliul European să negocieze, pe viitor, o variantă de compromis prin care să se stabilească clar o dată de la care va fi interzisă şi comercializarea maşinilor second-hand pe benzină şi motorină.

Miniștrii mediului din UE au aprobat, de asemenea, o prelungire de cinci ani a scutirii de obligaţii în materie de CO2 acordate producătorilor de nişă sau celor care produc mai puţin de 10.000 de vehicule pe an, până la sfârşitul anului 2035. Această clauză, denumită în unele cazuri drept „amendamentul Ferrari”, vizează în special mărcile exclusiviste.

Cinci ţări, printre care şi România, s-au opus iniţial planului de interzicere a vânzărilor de maşini pe benzină şi motorină, iar Germania a dat semna că s-ar putea alătura grupului din care mai făceau parte Italia, Portugalia, Slovacia şi Bulgaria. Totuşi, Germania a fost de acord cu interdicţia impusă din anul 2035, însă cu o condiţie: introducerea unei excepţii pentru vânzările de maşini noi care funcţionează cu combustibili care nu emit CO2, cum ar fi cele pe hidrogen.

Potrivit unor date statistice publicate anul trecut de Direcţia Regim Permis de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV), în România există peste 8,8 milioane de maşini înmatriculate.

- Reclamă -

Peste 50% din maşinile înmatriculate în România au motoare pe benzină, 48% au motoare pe motorină, în timp ce doar 0,6% au motoare care funcţionează pe electricitate, gaz petrolifer lichefiat sau gaz natural.

88% din autocamioanele înmatriculate în România sunt pe motorină.

Antena 3

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut