fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Uite ce a pățit Artsani! Îți taie cheful de a mai face afaceri în România!

Citește Și

- Reclamă -

birocratie - Ziarul INCOMODDacă eşti om de afaceri ia un loc comod şi pregăteşte-te să-ţi fie scurtcircuitaţi neuronii cu o poveste care îţi va face părul măciucă. Şi, bineînţeles, te va face să exclami: “băăă, le las baltă de afaceri în România şi emigrez în Congo”! Povestea noastră începe abrupt de simplu cu un import, apoi continuă cu nişte controale ale Vămii, se transformă într-o odisee pe vreo trei-patru ani cu dosare penale finalizate cu NUP şi controale la sediu de firmă şi ajunge în tribunal unde… povestea continuă.

Antidumping pentru China…
Artsani Ploieşti este unul dintre liderii pieţei de bricolaj din Prahova. Ca să-şi menţină poziţia, managementul este într-o continuă căutare de furnizori care să satisfacă pretenţiile clienţilor referitoare la raportul calitate/preţ. După acest principiu, în anul 2011, în contextul unui război economic UE – China referitor la produsul “fibră de sticlă”, Artsani caută şi găseşte un furnizor în Republica Malaezia de la care cumpără trei containere. Iată pe foarte scurt contextul în care sunt făcute importurile.
În anul 2011, UE constată că importurile din Republica Chineză se fac la preţuri atât de mici încât dau peste cap orice efort al concurenţei europene de a ţine pasul şi bagă faliment pe bandă rulantă producătorii din ţările membre. Este sesizat OLAF, organismul european care se ocupă, printre altele, de investigarea posibilelor fraude sau atentate la siguranţa economică a Uniunii. Inspectorii OLAF constată că este mai mult decât posibil ca statul Chinez să încurajeze producătorii proprii să aplice o politică de dumping în scopul monopolizării pieţei europene. Ca urmare a acestui rezultat, pentru a proteja producătorii europeni, OLAF propune şi este aprobată de toate ţările membre UE o taxă antidumping, în valoare de 62, 9 % din valoarea în vamă a marfurilor (fibră de sticlă, în cazul de faţă) importate din China. Până aici totul este corect, normal, firesc, obligatoriu chiar. Până aici, adică până la Vama şi Fiscul românesc.
extins la Malaezia…

- Reclamă -

Citește mai departe aici!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Știrile Incomod din data de 28 martie

Zilnic poți urmări grupajul știrilor pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod și pe canalul de YouTube.Principalele titluri ale...
Sari la conținut