Foto: MApN

Caporalul Mădălin Stoica a decedat vineri, 15 septembrie, în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan.

În urmă cu trei săptămâni, la puţin timp după introducerea militarilor din Batalionul de Infanterie Protecţie a Forţei “Brave Hearts” din Focşani în  Afganistan, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale au fost prezentate primele impresii ale militarilor români din teatrul de război.

Printre cei care vorbit atunci s-a numărat şi caporalul Mădălin Stoica, care a murit astăzi în urma unui atac asupra unei patrule româneşti.

“Pe timpul misiunilor de patrulare, băieţii au mereu grijă de mine pentru că şi ei ştiu că intr-o situaţie nefericită şi eu la rândul meu voi avea grijă de ei” , declara pe 24 august caporalul Mădălin Stoica, sanitar în Batalionul de Infanterie Protecţie a Forţei “Brave Hearts” din Focşani.

Militarul, de 41 de ani, originar din judeţul Buzău, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica şi a înaintat Preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Naţional ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here