fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Ultima ședință a Consiliului Local Ploiești din mandatul 2016-2020: Rectificare bugetară și scandal între aleși

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Local Ploiești s-a întrunit marți în ultima ședința  din mandatul 2016 – 2020. Așa cum ne-am obișnuit, nici de această dată nu am dus lipsă de scandal și negocieri politice pe ultima sută de metri.

Nemulțumirile aleșilor locali au vizat rectificarea de buget a Ploieștiului, motivul fiind acela că propunerea nu a avut în spate consultări în cadrul Comisiei de Buget a Consiliului Local. Acest proiect a fost introdus pe lista suplimentară, fără ca aleșii locali să știe de el.

- Reclamă -

Astfel, modul în care suma de aproximativ 10 milioane de lei, care urma să fie repartizată pe mai multe capitole bugetare, a stârnit reacții dure la începutul ședinței.

”Nu se poate să împarți 10 milioane de lei fără să consulți măcar membrii Comisiei de Buget, dacă nu o parte dintre consilierii locali cum împarți banii”, a susținut consilierul local Gheorghe Sârbu.

”Aștept ultima variantă de împărțire a banilor și pe urmă începem ședința. Vreau să discutăm înainte de începerea ședinței”, a susținut și consilierul local PSD, Sorin George Botez.

- Reclamă -

Prin urmare, înainte ca proiectul să fie supus la vot, s-a luat o scurtă pauză în care, în urma negocierilor politice, s-a decis modul în care vor fi ditribuite sumele.

Astfel, s-a decis  ca aproximativ 500.000 de lei să fie repartizați pentru viitorul Centru de Radioterapie de la Spitalul Municipal, iar peste 400.000 de lei au fost repartizați la reparații școli și reparații drumuri.

Pe ordinea de zi exista și un proiect HCL care prevedea o nouă rectificare și a bugetului CSM Ploiești, însă acesta nu a fost pus în dezbatere, motivul fiind acela că nu avea viză de legalitate și avizul Comitetului de Coordonare, care nu a fost convocat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Normal,clica PSD-ista plătește firmele și societățile bugetare controlate, dă ultimile comisioane și lucrari pentru asigurarea furtului din ban public pentru viitor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...