Miercuri a avut loc mult anticipata şedinţă în care conducerea Primăriei Ploieşti a pus faţă în faţă autorităţile naţionale şi judeţene din domeniul protecţiei mediului şi principalii agenţi economici din municipiu şi din jurul municipiului bănuiţi de poluarea aerului din oraş. Reprezentanţii societăţilor petro-chimice şi-au arătat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile, cu toţii argumentând, cum probabil şi era de aşteptat, că nu ei sunt vinovaţii pentru valorile mari de emisii nocive măsurate în atmosferă la nivelul municipiului. Concluziile şedinţei au fost că va fi nevoie de o îmbunătăţire a dotărilor autorităţilor de Mediu, de elaborarea unui studiu cu privire la circulaţia aerului şi sursele de poluare şi de regândirea procedurilor de autorizare şi funcţionare. O altă veste importantă în urma discuţiilor de astăzi este că Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Prahova, se va implica în problema poluării din Ploieşti.

Astfel, potrivit anunţului făcut, la finalul discuţiilor, de primarul Adrian Dobre, urmează ca DSP Prahova să elaboreze un studiu amănunţit cu privire la incidenţa bolilor grave şi factorii determinanţi.

“Direcţia de Sănătate Publică va trebui să realizeze un studiu de impact asupra sănătăţii, care reprezintă un instrument de lucru foarte important pentru ceea ce ne-am propus”, a afirmat primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here