ispas1

Stanciu Nicolae, fost Ceapchie, este unul din afaceriștii care a fost victima celor trei ofițeri Saghel, Rădulescu și Ispas. În declarația pe care a dat-o la DNA serviciul teritorial Ploiești, Ceapchie a explicat că în anul 2010 coordona din umbră activitatea societății DECONSTRUCTII SRL Câmpina, care se ocupa cu construcții de drumuri și poduri. Administratorul firmei era Marius Bucur. Stanciu povestește că în primăvara acelui an a fost citat la DIICOT Ploiești, unde a fost întrebat dacă știe de problemele societății și de implicarea afaceristului Răzvan Alexe în firmă. Acesta le-a spus anchetatorilor că depusese o plângere cu trei luni în urmă împotriva lui Răzvan Alexe și a lui Marius Bucur, pentru înșelăciuni comise de aceștia prin intermediul firmei în defavoarea lui.

Citește și: Un nou dosar penal pentru Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas! FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

Nicolae Stanciu explică în declarație că livra pentru DECONSTRUCTII SRL combustibil prin intermediul unei societăți pe care o administra, SC INTERGEPA TRANS SRL, dar că Marius Bucur întârzia foarte mult cu plata, fapt pentru care a fost determinat de către Bucur și Alexe să intre în asociere în firmă. Nicolae Stanciu spune că a fost determinat să depună 200.000 euro în contul societății și că a preluat 30% din acțiunile firmei, 30% i-au revenit lui Răzvan Alexe, iar 40% lui Marius Bucur.

Citește și: Grupări de criminalitate organizată protejate de ofițerii BCCO Ploiești-FOTODOCUMENTE

“(…) fapt pe care l-am adus la cunoştinţa procurorului DIICOT – ST Ploieşti, Stănescu. Anchetatorii nu s-au arătat interesaţi de cele prezentate de către mine, eu fiind de asemenea nelămurit asupra aspectelor care îi interesau pe ei.Întrucât îl cunoşteam pe numitul Şchiopulescu Valentin şi aveam cunoştinţă că acesta se află în foarte bune relaţii cu cms. şef Ispas Constantin, care la momentul aprilie 2010 cred că era şef al DGA – SJA Prahova, l-am rugat să-mi intermedieze o întâlnire cu ofiţerul respectiv, povestindu-i despre faptul că am fost chemat la DIICOT şi că am fost întrebat despre Alexe Răzvan şi activitatea SC DECONSTRUCŢII S.R.L. Câmpina. De asemenea, i-am precizat lui Vali că sunt îngrijorat cu privire la situaţia mea prin faptul că tocmai devenisem acţionar al societăţii respective.”, scrie Stanciu în declarație.

Citește și: Ofițeri și șefi din Poliția Prahova, la un pas să fie arestați într-un dosar fabricat pe denunțuri false- FOTO DOCUMENTE, STENOGRAME

Nicolae Stanciu spune că a fost chemat de către Șchiopulescu la balastiera de la Rîfov a firmei SC SANDCOMPANY SRL, unde în birou îl aștepta Constantin Ispas:

“în prezenţa căruia se aflau Şchiopulescu Valentin şi Mihai Alexandru. În prezenţa acestor persoane am afirmat către Ispas Constantin că nu înţeleg de ce reprezentanţii DIICOT mă chestionează în legătură cu firma SC DECONSTRUCŢII S.R.L. Câmpina, prezentându-i acestuia elementele la care am făcut referire anterior în declaraţie. Ispas Constantin mi-a spus că se va interesa la DIICOT despre problema mea, precizând că va lua legătura cu Saghel Emanuel. Ofiţerul de poliţie a mai precizat că, deşi la acel moment nu se află în relaţii foarte bune cu Saghel Emanuel din punct de vedere al susţinerilor politice, ştie el cum să se înţeleagă cu acesta. Spre finalul discuţiei, după ce Ispas Constantin mi-a promis că îmi va clarifica aspectele care mă interesau de la parchet, mi-a solicitat 10.000 euro pe care ar fi trebuit să-i acord împrumut lui Şchiopulescu Valentin, sumă pe care însă acesta din urmă ar fi trebuit să i-o remită lui.”, povestește afaceristul.

Citește și: Ponta, Năstase, Ghiță, Cosma, Anastase, Semcu, Alexe, Găoază, Bijucă, Piarole vizați de rapoarte informative din Ministerul de Interne

Stanciu spune că la o zi sau două de la acest moment i-a înmânat personal lui Ispas 10.000 euro sub podul de la Combinatul Petrobrazi.

“Cu această ocazie, Ispas Constantin mi-a spus, în legătură cu problema mea, că „să stau liniştit, că este bine”. (…)întâlnirea de sub pod a fost stabilită telefonic, Ispas Constantin fiind cel care m-a contactat şi mi-a cerut să ne vedem la scurt timp sub podul de la Brazi, fără a-mi face alte precizări. Cred că această întâlnire a avut loc la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie.

Întrucât până spre finalul toamnei 2010, eu am observat că sunt urmărit şi că nu se întâmplă totuşi nimic cu dosarul respectiv, i-am solicitat lui Şchiopulescu Vali să aranjeze o nouă întâlnire cu prietenul său cms. şef Ispas Constantin. Cred că în luna noiembrie 2010 sau decembrie 2010 m-am reîntâlnit din nou la balastiera de la Râfov cu Vali şi cu Ispas Constantin. Cu această ocazie, Ispas Constantin mi-a spus să nu intru în panică, că nu mi se întâmplă nimic, că a vorbit cu Saghel Emanuel, ştie despre ce este vorba şi că trebuie să stau liniştit că nu mi se va întâmpla absolut nimic.

Citește și: Adrian Rădulescu, fost adjunct al șefului Poliției Prahova, înjură un magistrat: F*tu-l în gură să-l f*t de javră împuțită, de idiot prost – STENOGRAME

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Ispas Constantin mi-a cerut să îi ajut pe Şchiopulescu Vali şi pe Mihai Alexandru, în sensul de a-i împrumuta cu suma de 10 miliarde lei pentru a scoate şi ei firma SANDCOMPANY din impas. I-am spus ca nu am atât de mulţi bani şi că doar îi pot ajuta eventual cu 2 miliarde lei şi să le pun la dispoziţie o fermă pomicolă de la Tufeni pentru a o putea pune gaj la bancă în vederea obţinerii unui împrumut prin care să-şi rezolve pentru viitor problemele financiare. După ce eu am comunicat celor prezenţi că sunt de acord să-i ajut în modul în care am arătat, Ispas Constantin mi-a spus să stau liniştit că are el grijă să nu mi se întâmple nimic, după care a plecat, iar eu în continuare cu ceilalţi doi am convenit cum să-i ajut punându-le ferma la dispoziţie.”, mai spune afaceristul.

Ulterior, afaceristul a încheiat un act de vânzare-cumpărare pentru fermă, dar suma stipulată în contract nu a fost încasată niciodată.

Citește și: Cum se fabricau dosare penale și care erau afaceriștii vizați de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. Ce magistrați viza Saghel în mesajele codate trimise din arest. FOTO WHATSAPP

“În aceeaşi zi, 11.01.2011, între soţia mea Stanciu Ana Ruxandra şi Şchiopulescu Valentin Vasile s-a încheiat un contract de împrumut de bani în valoare de 400.000 euro, care reprezenta contravaloarea fermei, sumă pe care cel în cauză i-ar fi primit, dar care în realitate nu s-au încasat de către acesta. Actul respectiv a fost de asemenea depus în susţinerea denunţului.

În luna februarie 2011, Ispas Constantin mi-a trimis vorbă prin intermediul lui Vali să mă duc la el acasă că are să-mi comunice ceva, acesta din urmă precizându-mi adresa de domiciliu a ofițerului.

Citește și: Ginel Preda, adjunctul șefului Poliției Prahova, audiat la DNA Ploiești: “Recunosc că am făcut o prostie”. FOTO-DOCUMENTE

Ajuns la domiciliul ofiţerului, am fost invitat de acesta pe terasa din spatele casei unde am servit împreună un pahar de vin şi căruia i-am adus la cunoştinţă că l-am ajutat pe Şchiopulescu Valentin şi pe Mihai Alexandru prin vânzarea fermei de la Tufeni şi că le-am plătit prin bancă 2 miliarde lei sub formă de împrumut. Ispas Constantin mi-a mulţumit că am acordat sprijin prietenilor lui, întărind şi el încă o dată că cei doi au o situaţie financiară precară la societate în momentul respectiv şi că îi ajut astfel să se salveze.

Citește și: Mărturii incredibile: polițistă batjocorită de ofițerul Adrian Rădulescu. FOTO-DOCUMENTE

Cu acelaşi prilej i-am remis ofiţerului încă 10.000 euro, spunându-i să mă ajute să-mi rezolv aşa zisa problemă de la DIICOT despre care practic nu cunoşteam în ce consta, acesta promiţându-mi că are el grijă să rezolve problema respectivă şi că nu e cazul să-mi fac griji, iar dacă va mai apare ceva nou îmi va transmite de urgenţă prin Şchiopulescu Valentin.Pentru că la foarte scurt timp de la această întâlnire mai multe utilaje aparţinând atât SC DECONSTRUCŢII S.R.L. Câmpina, cât şi SC DRUMCAS COM S.R.L. – o altă societate pe care eu desfăşuram activităţi de construcţii, au fost ridicate de către reprezentanţii societăţilor de leasing de la care fuseseră achiziţionate şi de către cei de la BCCO Ploieşti. Cu această ocazie l-am întâlnit pe cms şef Saghel Emanuel care mi-a precizat că am făcut bine că i-am dat ferma de la Tufeni lui Şchiopulescu Valentin şi lui Mihai Alexandru că altfel mi-o lua şi pe aceea, eu replicându-i că poate să ia celelalte active de pe societatea EGNA IMOBILIARE pe care fusese ferma în cauză.

În acest context, am luat imediat legătura cu Şchiopulescu Valentin şi l-am rugat să-l contacteze pe Ispas Constantin pentru a stabili o întâlnire cu acesta şi dacă poate până la acea întâlnire să afle ce se întâmplă.A doua zi am fost solicitat telefonic de către Şchiopulescu Valentin pentru a mă întâlni cu el la balastiera de la Râfov. Prezentându-mă acolo în aceeaşi zi, Valentin mi-a spus că s-a întâlnit cu Ispas Constantin şi că acesta mi-a transmis să stau liniştit că ştie tot ce se petrece şi că nu este cazul să-mi fac probleme. Din câte îmi amintesc, această întâlnire cu Şchiopulescu a avut loc într-o zi de luni, iar joi, în aceeaşi săptămână, am fost arestat de către DIICOT.

Citește și: Ofițerii Constantin Ispas și Emanuel Saghel vindeau brânză și roșii. Ce prețuri practicau. FOTO-DOCUMENTE

Arestarea mea a intervenit în luna aprilie 2011 şi în ziua respectivă ofiţerul BCCO Mihai mi-a spus „de ce nu-l suni pe Ispas să te ajute?”, eu replicându-i acestuia că nu-l cunosc pe cel la care face referire, ofiţerul în cauză a afirmat „hai mă lasă-mă cu prostiile astea, că eu te-am urmărit când ai fost la Ispas acasă”.Fac precizarea că ştiu despre acest ofiţer că provine din localitatea Surani şi că face echipă cu Saghel Emanuel.

Cunosc de la soţia mea că după ce eu am fost arestat, ea a încercat să ia legătura cu Şchiopulescu Valentin şi cu Mihai Alexandru pentru a recupera atât sumele de bani pe care i le-am dat lui Ispas Constantin, cât şi cele remise lui Şchiopulescu Valentin.În primăvara anului 2012, când mă eliberasem din starea de arest preventiv, Mihai Alexandru a venit la reşedinţa mea de la acea vreme situată în Ploieşti, str. Elena Doamna, nr. 38 şi mi-a spus că Saghel Emanuel are necaz pe Alexe Răzvan şi este momentul ca eu să-i spun ofiţerului tot ceea ce ştiu în legătură cu activitatea lui Alexe. I-am spus acestuia că dacă Saghel are ceva de discutat cu mine poate să mă contacteze.

Citește și: Cine este fostul șef SRI Prahova vizat de gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas. FOTO-DOCUMENTE

A doua zi, Saghel Emanuel a venit la adresa mai sus-menţionată şi am plecat amândoi la restaurantul Prezident din str. Bobâlna, restaurant ce aparţine naşului său Crângaşu Gabriel. Aici am discutat despre un eventual denunţ cu privire la faptele comise de Răzvan Alexe şi Bucur Marius în cadrul SC DECONSTRUCŢII S.R.L. Câmpina. Ulterior, am depus un denunţ în acest sens la care nici la acest moment nu cunosc soluţia dată întrucât nu mi s-a comunicat în scris.La cca. 2 săptămâni de zile după ce am făcut denunţul respectiv, Alexe Răzvan mi-a transmis vorbă că nu e bine ce fac şi că ar fi bine să mă potolesc, precizând că Saghel Emanuel i-a adus la cunoştinţă despre denunţul meu. Prin acest fapt mi-am explicat promovarea ulterioară a lui Saghel Emanuel în funcţia de şef serviciu în cadrul BCCO Ploieşti, care s-a întâmplat probabil cu sprijinul lui ALEXE RĂZVAN, prin relaţiile sale importante din rândul politicului.

Menţionez faptul că ŞCHIOPULESCU VALENTIN se lăuda cu faptul că ISPAS CONSTANTIN îi asigură protecţia intereselor sale financiare ca urmare a poziţiei ocupate de acesta în cadrul MAI şi a posibilităţilor sale de a determina diverşi funcţionari ai statului şi ai organelor de control să nu aplice sancţiuni societăţilor acestuia, întrucât şi ofiţerul avea interese directe în derularea afacerilor societăţilor lui, având şi acesta cotă parte din profit. Una din afacerile din care atât ŞCHIOPULESCU, cât şi ISPAS au avut de câştigat este afacerea de transport kerosen pe care una din firmele cu denumirea CORYDOB deţinute de omul de afaceri, le avea cu Aeroportul Otopeni, derulată din câte îmi amintesc în perioada 2008-2010. Cunosc faptul că ISPAS CONSTANTIN i-a facilitat lui ŞCHIOPULESCU şi încheierea unor contracte de achiziţie produse petroliere de la o societate a lui LASCU PETRU, care s-a plâns că, din cauza faptului că „omul” lui ISPAS nu i-a plătit datoria pe care acesta o înregistra la el, a ajuns în sapă de lemn.Fac precizarea că ajutorul constând în sumele de bani pe care eu i le-am remis lui ŞCHIOPULESCU prin virament bancar sau prin vânzarea fictivă a fermei de la Tufeni i l-am acordat pentru că ISPAS CONSTANTIN mi-a cerut acest lucru, eu crezând că astfel ofiţerul respectiv mă va ajuta să-mi rezolv problema de la DIICOT, aşa cum mi-a lăsat de înţeles, ştiind că şi acesta avea interesul său personal în cadrul firmelor controlate de VALI.

(…)Precizez că după momentul la care eu am formulat denunţul împotriva lui ALEXE RĂZVAN la DIICOT, am fost contactat de PETRE LASCU care mi-a spus că a aflat de la SAGHEL EMANUEL că este supărat pe mine pentru că aş fi făcut un denunţ la DNA împotriva sa şi a lui ISPAS CONSTANTIN. În acest context eu revoltat fiind că mi se pun în cârcă lucruri pe care nu le-am făcut, i-am cerut lui PETRE LASCU să aranjeze o întâlnire a noastră cu ofiţerul de poliţie SAGHEL EMANUEL, acest fapt întâmplându-se la distanţă de două-trei zile. Aşa cum am precizat, după circa 2-3 zile LASCU PETRE m-a contactat telefonic şi mi-a spus că vine să mă ia pentru a ne întâlni cu cineva. PETRE LASCU mi-a dat ca punct de întâlnire parcarea de la fostul magazin „OMNIA” după care ne-am deplasat cu maşina lui la terasa de la service-ul ECATRUST, din Ploieşti unde se aflau SAGHEL EMANUEL, însoţit de un subaltern al său, MIHAI VASILE. În prezenţa acestor persoane eu i-am spus lui SAGHEL EMANUEL că nu este adevărat ceea ce se vehiculează în legătură cu un eventual denunţ al meu la DNA împotriva sa, cel în cauză părându-mi-se speriat. Eu l-am întrebat ce combinaţie sau „afacere” am avut împreună ca să pot denunţa acele fapte.l-am reproşat respectivului ofiţer faptul că imediat după ce am formulat numai în prezenţa sa denunţul împotriva lui ALEXE RĂZVAN, acesta a aflat, şi mai mult decât atât i-am reproşat de ce nu s-a ţinut de promisiune să-mi comunice numărul de înregistrare al denunţului la DIICOT şi nu mi-a adus o copie după acel document aşa cum ne înţelesesem. SAGHEL mi-a reproşat că dacă m-aş fi dus la el să-i spun despre problema mea de la SC DECONSTRUCŢII S.R.L. nu aş fi trecut prin perioada nefastă prin care am fost şi mi-ar fi putut facilita să folosesc utilajele, dându-mi exemplu pe SOARE GIGI, care deţine o balastieră la Bucov şi căruia i-a facilitat ca firmele de leasing să nu-i ridice utilajele.

Citește și: Nașul Adrian Rădulescu își proteja finul, Gabriel Trifu, patronul VIGAFON?! FOTO-DOCUMENTE

Ca o concluzie personală consider că ISPAS CONSTANTIN şi SAGHEL EMANUEL în urma unor înţelegeri între ei iniţiau prin atribuţiile şi funcţiile pe care le ocupau diverse anchete pentru a scoate de pe piaţă diverse societăţi sau oameni de afaceri pentru ca ulterior afacerile acestora să fie preluate de oamenii lor pe care îi protejau şi de la care primeau diverse foloase.

Ana Ruxandra Stanciu, soția lui Nicolae Stanciu, a dat de asemenea declarații în fața procurorilor DNA și a susținut cele spuse de soțul ei.

„Soţul meu l-a contactat pe ŞCHIOPULESCU VALENTIN şi după discuţia cu acesta mi-a spus că a vorbit prim intermediul acestuia, chiar cu un ofiţer pe nume ISPAS care i-a comunicat că există un dosar instrumentat de DIICOT Ploieşti în care este cercetat cu referire la activitatea firmei SC DECONSTRUCŢII INVESTIŢII şi COMERŢ, IMPORT – EXPORT S.R.L. Câmpina şi că acesta îi poate rezolva problema în sensul de a nu fi trimis în judecată, dar în schimbul acestor servicii trebuia să-i achităm o sumă de bani. Soţul meu nu mi-a precizat exact ce sumă de bani trebuia să-i achităm lui ISPAS pentru a rezolva favorabil problema sa juridică de la DIICOT.

Cred că la sfârşitul anului 2010 soţul meu mi-a solicitat să-i dau 10 000 euro din banii pe care îi aveam în casă pentru ai remite ofiţerului de poliţie ISPAS în vederea rezolvării problemei aşa cum a promis. Cu privire la această sumă de bani eu am înţeles de la soţul meu că ia remis-o ofiţerului ISPAS prin intermediul lui ŞCHIOPULESCU VALENTIN.La începutul anului 2011, pentru că eu eram acţionarul unic şi administratorul SC EGNA IMOBILIARE S.R.L., soţul meu mi-a spus că trebuie să-i dăm lui ŞCHIOPULESCU VALENTIN şi lui MIMAI ALEXANDRU, finul şi asociatul acestuia, printr-un contract fictiv de vânzare cumpărare Ferma de la Tufeni, pentru preţul de 400 000 euro, pentru ca cei doi să poată folosi bunul respectiv în vederea obţinerii unui credit bancar, pentru a revitaliza activitatea firmei SC SANDCOMPANY S.R.L., pe care cei doi o administrau împreună la acea vreme. La aceeaşi dată la care s-a perfectat la notariat contractul de vânzare cumpărare fictiv asupra fermei Tufeni, eu am încheiat o chitanţă de mână cu ŞCHIOPULESCU VALENTIN cum că l-am împrumutat pe acesta cu aceeaşi sumă de 400 000 euro cât era şi valoarea tranzacţiei mai sus menţionate, încercând astfel să mă asigur că respectiva persoană îmi va restitui bunul sau îmi va plăti contravaloarea acestuia. Tot atunci soţul meu mi-a cerut să fac şi o plată în valoare de 200 000 RON către acelaşi agent economic SC SANDCOMPANY S.R.L., sub formă de împrumut, din SC BAUTECH CONCEPT TRUST S.R.L. Ploieşti, suma respectivă fiind virată. La această societate eram asociat şi administrator.

Din câte îmi amintesc cu circa o săptămână sau două înainte de data de 07.04.2011 când soţul meu CEAPCHIE NICOLAE a fost reţinut şi ulterior arestat de DIICOT Ploieşti, acesta mi-a solicitat să-i dau încă 10.000 euro din banii pe care îi aveam în casă pentru că trebuie să-i dea aceluiaşi ofiţer pe nume ISPAS, pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de la DIICOT. În aceeaşi zi soţul meu mi-a spus că a fost personal la ISPAS acasă, că i-a dat cei 10 000 euro şi că a primit promisiunea acestuia că „gata se va rezolva dosarul”.Aşa cum am precizat mai sus, soţul meu a fost arestat pe data de 07.04.2011, motiv pentru care după acest eveniment în acelaşi dosar fiind şi eu reţinută pentru 24 ore.Din acest motiv, la scurt timp l-am căutat pe ŞCHIOPULESCU VALENTIN pentru ai cere socoteală cu privire la nerespectarea promisiunii de către ISPAS şi pentru a-i cere să-mi restituie cei 20 000 euro ce-i primise ofiţerul.

Pentru că mie mi se aplicase de către DIICOT măsura de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 zile, în acest prim interval de timp m-am întâlnit cu ŞCHIOPULESCU VALENTIN la intrarea în fostul HIPODROM Ploieşti cerându-i explicaţii cu privire la situaţia noastră şi la „ajutorul” dat de ISPAS în ceea ce ne priveşte. Cu acelaşi prilej i-am solicitat lui ŞCHIOPULESCU VALENTIN să-i spună ofiţerului ISPAS, pe care ştiam că-l cunoaşte şi la care soţul meu a ajuns prin intermediul lui că ori ne restituie banii ori rezolvă cu dosarul. ŞCHIOPULESCU VALENTIN facându-se la acel moment că nu ştia despre arestarea soţului meu mi-a solicitat să-l las să ia legătura cu ISPAS pentru a afla despre ce este vorba. Deşi, ulterior l-am mai căutat telefonic pe ŞCHIOPULESCU VALENTIN, acesta nu mi-a mai răspuns la apeluri, însă la circa o săptămână de la prima întâlnire ne-am găsit întâmplător la benzinăria Lukoil de la KM6, pe DN1. ŞCHIOPULESCU VALENTIN, fiind foarte surprins că ne-am întâlnit, fără să-i mai adresez vreo întrebare mi-a spus că a discutat cu ISPAS şi că acesta l-a rugat să-mi transmită că „soţul meu va fi ţinut în stare de arest pe o perioadă de două luni după care i se va da drumul.” În cadrul aceleiaşi întâlniri ŞCHIOPULESCU VALENTIN mi-a cerut ca atunci când soţul meu va fi pus în libertate să-l anunţ de urgenţă. Alte aspecte nu am mai discutat cu persoana respectivă întrucât s-a arătat grăbit şi trebuia să plece.

Pentru că mie nu mi-a mai fost prelungită măsura de a nu părăsi localitatea şi pentru că ŞCHIOPULESCU VALENTIN nu îmi mai răspundea la telefon m-am deplasat la balastiera de la Râfov unde credeam că-l voi găsi pe acesta pentru ai cere să-mi restituie de urgenţă cei 200 000 Ron împrumutaţi, precum şi pentru a-mi spune ce mai ştie de la ISPAS CONSTANTIN despre dosarul nostru. Pentru că nu l- am găsit pe ŞCHIOPULESCU VALENTIN ci numai pe MIHAI ALEXANDRU, i- am cerut acestuia să-mi restituie urgent cei 200 000 Ron împrumutaţi şi !-am rugat să-l anunţe pe asociatul său să mă caute sau să-mi răspundă la telefon. MIHAI ALEXANDRU mi-a spus că nu are cum să-mi restituie suma respectivă atunci pentru că firma lor se află în incapacitate de plată.La două, trei zile îl căutam pe ŞCHIOPULESCU VALENTIN la balastiera din Râfov, dar după circa o lună de zile l-am găsit pe acesta. La un moment dat, mergând la balastieră, în birou i-am găsit pe ŞCHIOPULESCU VALENTIN şi pe MIHAI ALEXANDRU. Pentru că la acel moment trecuseră şi cele două luni de arest pe care ISPAS afirmase că le va mai petrece soţul meu acolo, i-am cerut lui VALENTIN să-mi spună ce se mai întâmplă cu dosarul, cu starea de arest şi cu cei 20 000 euro pe care soţul meu i-a dat chiar şi prin intermediul său lui ISPAS. Acesta nu a infirmat cu privire la banii remişi lui ISPAS, ba din contră i-a cerut lui MIHAI ALEXANDRU să meargă şi el la ISPAS pentru a-l întreba cu privire la situaţia mea şi a soţului meu, fără ca acesta să refuze solicitarea respectivă. Cu această ocazia am înţeles că şi MIHAI ALEXANDRU ştia despre suma de bani remisă lui ISPAS CONSTANTIN şi despre ajutorul pe care acesta trebuia să ni-l ofere, dar şi despre situaţia noastră juridică, deşi până la cel moment nu a lăsat impresia că are cunoştinţă despre această „afacere.” Cu acelaşi prilej le-am solicitat celor doi să-mi achite de urgenţă cei 200 000 ron.

Pentru că eu am insistat, şi-l căutam zilnic pe MIHAI ALEXANDRU pentru a-mi spune dacă s-a întâlnit cu ISPAS şi ce soluţii mai are acesta, după circa 7-10 zile cel prim menţionat mi-a spus că l-a găsit în cele din urmă pe ofiţer şi că mi-a transmis „să mai am răbdare o lună de zile, după care soţul meu va fi cercetat în continuare în stare de libertate”.Prin luna august 2011, datorită insistenţelor mele de a-mi recupera banii de la ISPAS CONSTANTIN, MIHAI ALEXANDRU care era desemnat de ŞCHIOPULESCU VALENTIN să-mi rezolve problema, mi-a transmis de la ISPAS că „nu mai poate rezolva problema dosarului, că e destul de groasă situaţia”. Pentru că pe mine mă interesau cei 20 000 euro pe care ISPAS trebuia să mi-i restituie pentru că nu făcuse nimic din ce promisese şi pentru că MIHAI ALEXANDRU nu­-mi spunea nimic în legătură cu suma respectivă i-am cerut acestuia să-mi dea adresa ofiţerului pentru ai cere eu personal restituirea banilor dacă el nu are tupeu să-i ceară. MIHAI ALEXANDRU nu a vrut să-mi dea adresa ofiţerului ISPAS CONSTANTIN, a-l cărui nume complet l-am aflat din presă, unde scria că acesta este şef al fostei „0215”.

Cam după această întâlnire până în februarie 2012, când soţului meu i s-a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea de nepărăsire a localităţii, SC SANDCOMPANY S.R.L. a restituit cei 200 000 Ron acordaţi ca împrumut, către SC BAUTECH CONCEPT TRUST S.R.L.

În tot acest timp scurs de la arestarea soţului meu eu le-am solicitat lui ŞCHIOPULESCU VALENTIN şi lui MIHAI ALEXANDRU să-mi restituie şi imobilul de la Tufeni sau să-mi achite contravaloarea acestuia. In legătură cu vânzarea – cumpărarea fermei de la Tufeni către cei doi, eu i-am spus soţului meu că în opinia mea acest fapt a fost plănuit de către cele două persoane mai sus menţionate împreună cu ISPAS CONSTANTIN care prin relaţiile şi influenţa sa cunoştea ce se va întâmpla cu mine şi soţul meu în dosarul de la DIICOT, dorind astfel să rămână cu ferma. Această concluzie mi-a fost întărită de faptul că ŞCHIOPULESCU VALENTIN şi MIHAI ALEXANDRU nu au obţinut un credit bancar prin ipotecarea bunului imobil respectiv aşa cum au afirmat la momentul iniţierii demersurilor pe lângă soţul meu, nu au dorit nici restituirea sau achitarea contravalorii acestuia, ci din contră, în luna aprilie-mai 2012 l-au lăsat gaj contra sumei de 299 000 euro la numita COSTACHE MIHAELA, din Ploieşti, soacra unui cămătar, zis BANANĂ.

După eliberarea din arest preventiv a soţului meu, împreună cu acesta l-am căutat pe ŞCHIOPULESCU VALENTIN pentru a rezolva problema cu ferma de Ia TUFENI dar şi pentru recuperarea celor 20 000 euro remişi lui ISPAS CONSTANTIN, dar de fiecare dată la balastiera din Râfov îl găseam doar pe MIHAI ALEXANDRU, care şi el pe măsură ce trecea timpul ne evita şi ne spunea că nici el nu mai dă nici de ŞCHIOPULESCU VALENTIN şi nici de ISPAS CONSTANTIN.

În toamna anului 2014, când am mai fost pe la balastieră, la Râfov, MIHAI ALEXANDRU, ne-a spus că tocmai plecase de acolo ISPAS CONSTANTIN care ne transmite prin el că trebuie ca soţul meu „să meargă la DIICOT, la procurorul de caz să-i fie predate armele”, dar nu a spus nimic de banii pe care trebuia să ni-i restituie. După două zile soţul meu a mers la DIICOT unde a constatat că era aşteptat, doar pentru ca armele sale să fie preluate de cei de la Serviciul specializat şi nu pentru a-i fi restituite lui.

Nici până în prezent nu au fost recuperaţi cei 20 000 euro remişi lui ISPAS CONSTANTIN personal de către soţul meu, dar şi prin intermediul lui ŞCHIOPULESCU VALENTIN, şi nici ferma sau contravaloarea acesteia.”, a declarat la DNA soția lui Nicolae Stanciu, Ana Ruxandra Stanciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here