Gabriel Dima (43 de ani), ambulanțier în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, fost șofer de tir printre altele, este singurul candidat pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina (SMC), unitate suport COVID-19 din aprilie 2020. Actualul manager al SMC, medicul chirurg Călin Tiu, își încheie mandatul la finalul lunii februarie, după șapte ani la conducerea unității medicale. Acesta a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat.

UPDATE: Comisia de examinare a admis dosarul unicului candidat pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina (SMC). Conform site-ului oficial al SMC, ”candidatul îndeplinește condițiile de participare, dosarul depus conține toate documentele necesare pentru înscriere la concurs”. Concursul va avea loc în data de 8 februarie.

Ultima zi pentru depunerea dosarelor candidaților care ar fi putut să participe la concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului din Câmpina a fost 29 ianuarie 2021. Singurul candidat înscris a fost ambulanțierul Gabriel Dima. Acesta are studii juridice, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Ecologice din București în anul 2007, iar 2015 a finalizat studiile de master la Facultatea de Drept și Administrație Publică din cadrul Universității ”Spiru Haret” din București. A lucat o perioadă în mediul privat, pentru ca apoi să intre în viața politică. A fost viceprimar al comunei prahovene Păulești (2014-2015), dar i-a încetat mandatul înainte de vreme prin ordin al prefectului. S-a angajat în 2018 la Serviciul de Ambulanță Prahova, pe postul de ambulanțier, iar în 2019 a reușit să urmeze și cursurile de management și perfecționare în domeniul sanitar. Potrivit unor apropiați, Gabriel Dima a lucrat câteva luni și ca șofer de tir.

Cu un astfel de CV în spate, Gabriel Dima îndeplinește toate condițiile cerute de lege pentru postul de manager al unui spital municipal, în prezent unitate suport COVID-19. Conform anunțului postat pe site-ul SMC Câmpina, pentru a fi desemnat în funcția de manager al unității medicale aflat în subordinea administrației locale, candidatul trebuie să fie absolvent de studii superioare în domeniul medical, economico-financiar sau juridic. În plus, trebuie să aibă diploma de absolvent al unor cursuri de perfecționare în management sanitar, agreate de Ministerul Sănătății. Ca experiență în domeniu, se cer doar doi ani vechime ”în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii”, potrivit anunțului de angajare.

Contactat telefonic, Gabriel Dima a precizat că studiile în domeniu îi permit să se înscrie la concursul de director de spital și că intenția sa este să facă mai mult decât s-a făcut deja pentru unitatea medicală pe care dorește să o conducă. Întrebat care este prima schimbare pe care intenționează să o facă în spitalul din Câmpina, Dima a precizat că nu mai poate vorbi și că va reveni cu un telefon pentru continuarea discuției, ceea ce nu s-a întâmplat până la publicarea acestei știri.

Examenul pentru cea mai importantă funcție de conducere din Spitalul Câmpina va avea loc în data de 8 februarie. Din comisia de examinare fac parte managerul Spitalului Voila din Câmpina și omologul său de la Spitalul Orășenesc Băicoi, dar și doi reprezentanți ai Consiliului Local Câmpina.

În cazul în care Gabriel Dima va câștiga postul de manager al SMC, va deveni șeful actualului său șef. Medicul Mădălin Ipatie, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, unde lucrează în prezent Dima ca ambulanțier, asigură gărzile în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Câmpina.

SURSA FOTO Facebook/ Gabriel Dima

2 COMENTARII

  1. […] Comisia de examinare a admis dosarul unicului candidat pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina (SMC). Conform site-ului oficial al SMC, ”candidatul îndeplinește condițiile de participare, dosarul depus conține toate documentele necesare pentru înscriere la concurs”. Concursul va avea loc în data de 8 februarie, scrie ziarulincomod.ro. […]

  2. […] Comisia de examinare a admis dosarul unicului candidat pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina (SMC). Conform site-ului oficial al SMC, ”candidatul îndeplinește condițiile de participare, dosarul depus conține toate documentele necesare pentru înscriere la concurs”. Concursul va avea loc în data de 8 februarie, scrie ziarulincomod.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here