avion prabusit

avion prabusitAVION PRĂBUŞIT ÎN FRANŢA. Un avion de pasageri al companiei Germanwings, care efectua o cursă între Barcelona şi Dusseldorf, s-a prăbuşit, marţi, în sudul Franţei, informează Le Figaro. Avionul avea la bord 150 de pasageri – inclusiv doi bebeluşi, 16 elevi care se întorceau dintr-o excursie şi cei şase membri ai echipajului, potrivit Direcţiei Generale pentru Aviaţie Civilă din Franţa. Lista de pasageri nu a fost făcută încă publică, însă se ştie că 45 ar fi cetăţeni spanioli şi 67, cetăţeni germani. Epava a fost reperată imediat de două elicoptere, însă accesul la ea este deosebit de dificil, din cauza terenului muntos şi a condiţiilor meteorologice.

AVION PRĂBUŞIT ÎN FRANŢA. O aeronavă Airbus A320 cu 150 de oameni la bord, care a decolat din Barcelona, Spania, cu destinaţia Dusseldorf, Germania, s-a prăbuşit, marţi, în Alpii francezi. Printre victime, a căror identitate nu a fost făcută publică deocamdată, se aflau şi doi bebeluşi, conform companiei aeriene.

Cursa 4U9525 a decolat din Barcelona la ora locală 10.01 (11.01 ora României). La 10.47 (11.47, ora României), a atins altitudinea de croazieră, de peste 11.000 de metri. Un minut mai târziu, a început să piardă din altitudine. A coborât timp de opt minute, iar contactul cu controlorii de trafic aerian s-a întrerupt la 10.53 (11.52, ora României), când avionul era la aproximativ 1.800 de metri altitudine. „Pe urmă s-a prăbuşit”, a adăugat reprezentantul Germanwings, într-o conferinţă de presă.

 

Cancelarul german, Angela Merkel, se va deplasa mâine la locul tragediei.

UPDATE 17:00 Condiţiile de pe teren fac foarte dificilă operaţiunea de căutare şi recuperare a victimelor. Poliţia franceză a anunţat că estimează că va avea nevoie de câteva zile pentru a recupera trupurile pasagerilor. Mai mult, un meteorolog Accuweather a informat că starea vremii se va înrăutăţi în următoarele 12 ore în zona prăbuşirii avionului.

UPDATE 16:40 Germanwings a reconstituit, într-o conferinţă de presă, cursa 4U9525. Avionul a decolat din Barcelona la ora locală 10.01 (11.01 ora României). La 10.47 (11.47, ora României), a atins altitudinea de croazieră, de peste 11.000 de metri. Un minut mai târziu, a început să piardă din altitudine. A coborât timp de opt minute, iar contactul cu controlorii de trafic aerian s-a întrerupt la 10.53 (11.52, ora României), când avionul era la aproximativ 1.800 de metri altitudine. „Pe urmă s-a prăbuşit”, a adăugat reprezentantul Germanwings, într-o conferinţă de presă.

UPDATE 16:20 Printre pasageri se aflau şi doi bebeluşi, conform Germanwings, citată de Le Figaro. De asemenea, 67 de cetăţeni germani erau la bordul avionului, inclusiv 16 elevi şi doi profesori care se întorceau dintr-o excursie. Amintim că, anterior, preşedintele francez, care primise cuplul regal al Spaniei la Palatul Elysee, a anunţat că aproximativ 50 dintre pasageri ar fi cetăţeni spanioli. Ulterior, guvernul de la Madrid a anunţat că ar fi, de fapt, vorba despre 45 de spanioli.

Sursa: www.gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here