Un bărbat băut și fără permis a fugit de polițiștii din Ploiești care au fugit în urmărirea lui și au reușit să-l oprească în comuna Cocorăștii Colț. Incidentul s-a petrecut în noaptea de 6 spre 7 martie. Când au reușit să-l oprească, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, bărbatul nu avea permis de conducere.

Bărbatul, de 31 de ani, din comuna Șirna, a fost plasat în Arestul Poliției fiind reținut pentru 24 de ore.

Redăm mai jos integral comunicatul Poliției Prahova:

“În noaptea de 6 spre 7 martie, în jurul orei 00:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 1, pe raza municipiului  polițiștii din cadrul Biroului Rutier- Poliția Municipiului Ploiești au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism condus de un bărbat.

Având în vedere faptul că la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia folosind semnalele acustice și luminoase.

Polițiștii au reușit să oprească autoturismul pe raza comunei Cocorăștii Colț, pe DJ 101 A, conducătorul acestuia fiind identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Șirna.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

De asemenea, cu ocazia verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma probatoriului administrat, față de bărbat a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here