Un român a fost prins de polițiști la doi ani după ce a evadat dintr-o închisoare din Austria. Infractorul a fost dat pe mâna polițiștilor după ce a intrat în mașina unei femei din Cluj.

Bărbatul a fost închis în luna septembrie a anului 2020 pentru infracțiuni asupra proprietății în Germania, urmând să fie deportat în România. Acesta a petrecut câteva zile în tranzit într-o închisoare din Austria, de unde a reușit să evadeze.

Bărbatul i-a păcălit pe paznicii închisorii din Austria că îi este rău, ulterior fiind dus sub escortă la spital. În cele din urmă a reușit să fugă din spital, cu ajutorul a trei bărbați care l-au așteptat cu mașina în fața spitalului. Deși polițiștii au încercat să îi oprească folosind inclusiv armele, bărbații nu au mai putut fi prinși.

Ulterior, polițiștii au găsit mașina cu care fugiseră bărbații abandonată şi au aflat că infractorii urcaseră în două taxiuri. Complicii bărbatului au fost prinși, însă cel care a reușit să evadeze nu a fost de găsit.

Doi ani mai târziu, bărbatul a fost prins în România, la Florești, județul Cluj. Acesta a intrat în mașina unei femei pe care nu o cunoștea pentru a se odihni, însă a fost văzut de aceasta, care a anunțat autoritățile.

Reprezentanții Poliției Cluj au declarat:

„La data de 4 mai, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, în baza unei sesizări, au depistat în comuna Floreşti, un bărbat, de 28 de ani, pe numele căruia au fost semnalate  trei mandate de arestare, unul emis de autorităţile române şi două emise de autorităţile din Austria, respectiv Ungaria. În fapt, la aceeaşi dată, în jurul orei 08.45, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Cetăţi, din comuna Floreşti, un bărbat se află într-un autoturism, care nu îi aparţine.   În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la locul indicat unde l-au găsit pe acesta într-un autoturism, care se afla parcat pe strada respectivă. Având în vedere faptul că nu era cooperant şi vorbea incoerent, poliţiştii l-au condus la secţia de poliţie pentru a-i putea stabili identitatea.”

În urma verificărilor, polițiștii l-au identificat pe bărbat și au descoperit că pe numele acestuia au fost emise trei mandate, unul de către autorităţile române de executare a pedepsei cu închisoarea şi două mandate europene de arestare.

În cele din urmă, acesta a fost condamnat în România la șase ani de închisoare pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi uz de fals.

“Ulterior, autorităţile din Austria şi Ungaria au emis două mandate de arestare preventivă, pentru trafic de migranţi”, au mai adăugat reprezentanții poliției.

Infractorul a fost predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla, unde îşi va petrece următorii şase ani.

Sursă: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here