UPDATE

Spitalul CFR din Ploiești a emis următorul răspuns:

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un ploieștean ne-a povestit problemele cu care se confruntă după ce a fost confirmat cu coronavirus, internat și și-a spart capul în spitalul CFR din Ploiești. Bărbatul a fost externat ulterior și trimis acasă cu firele de sutură nescoase, rana de la cap nefiind la acel moment vindecată. Din acest motiv nu a putut să se întoarcă la serviciu, însă, nici concediu medical nu a primit.

Bărbatul ne-a povestit că a fost internat la Spitalul CFR din Ploiești de pe 11 pe 23 august, iar într-o noapte i s-a făcut rău în baie, a căzut pe jos și și-a spart capul. Acesta a povestit că în timpul internării a fost pacientul dr. Mihaela Popescu și că aceasta nu l-a vizitat nici măcar o dată pentru a-l consulta, în schimb îl suna zilnic pentru a-l întreba cum se simte. Doar asistentele și infirmierele veneau să-i aducă pastile.

Pe 23 august, când a fost considerat vindecat de coronavirus, a fost externat din spital, deși rana de la cap nu era vindecată, încă se simțea slăbit și avea amețeli.

A mers acasă și de abia apoi a realizat că la spital nu l-a întrebat nimeni dacă are nevoie de concediu medical. A sunat-o pe doctoriță, iar aceasta i-a spus că-i lasă concediul medical la poarta spitalului.

Însă, concediul medical ridicat de la poarta spitalului era doar pentru perioada în care a fost internat, deși după externare bărbatul nu s-a putut întoarce la serviciu din cauza rănii de la cap. Mai mult decât atât, când rana a fost vindecată, nicio clinică și niciun spital nu a acceptat să-i scoată firele, până nu și-a făcut un test COVID din banii săi, pentru a arăta că s-a vindecat de coronavirus.

De abia luni, 14 septembrie, bărbatul s-a simțit suficient de bine pentru a se întoarce la serviciu, însă, acolo i se cere concediu medical pentru perioada cât a stat acasă. Bărbatul spune că a sunat-o pe doctoriță, dar aceasta refuză fără prea multe explicații să-i dea prelungire la concediul medical din timpul internării.

A mers și la medicul de familie, dar acesta i-a spus că nu-i poate elibera concediu medical pentru că pe scrisoarea medicală de la spital nu este specificat acest lucru.

Ploieșteanul a sunat și la CAS Prahova, a povestit problema cu care se confruntă și i s-a spus că se poate acorda concediu medical retroactiv, dar că acest lucru este la latitudinea doctorilor de la Spitalul CFR.

De la DSP Prahova i s-a spus să încerce să primească concediu medical de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești. Bărbatul spune că a mers și acolo, unde foarte multe persoane erau venite din același motiv, dar că doar patru persoane din cele prezente au primit concediul medical.

Bărbatul nu știe acum încotro să se mai ducă sau cu cine să mai vorbească. De la serviciu i se cere concediu medical pentru a justifica zilele cât a lipsit. Niciun doctor din cei cu care a discutat, însă, nu-i eliberează documentele. Bărbatul riscă acum să rămână fără un loc de muncă, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here