La data de 17 noiembrie 2015, Biroul Național SIRENE al Poliției Române a introdus o semnalare SIS (Sistemul Informatic Schengen) în vederea arestării, pe numele unui cetățean român, de 42 de ani, din Dobroești, judetul Ilfov.
Pe numele acestuia, Tribunalul București a emis un mandat european de arestare, fiind bănuit că, la data de 29 mai 2015, i-a aplicat mai multe lovituri cu un corp contondent unui minor, în vârstă de 10 ani, care au dus la decesul acestuia.
În urma schimbului de informații operative furnizate de Direcția de Investigații Criminale (DIC) din cadrul Poliției Române, realizat prin intermediul canalului SIRENE al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională (C.C.P.I.) persoana în cauză a fost depistată, la data de 19 noiembrie 2015, pe terotoriul Germaniei.
Dupa audierea de către magistrații germani și după epuizarea tuturor căilor de atac împotriva deciziei de predare din Germania către România, autoritățile judiciare germane au încuviințat predarea celui în cauza.
Ieri seară, acesta a fost preluat din Germania, de polițiștii români.

image image image

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here