Un bărbat din Alba care și-a bătut fiicele, în vârstă de 6, 8 și 11 ani, cu biciul, după ce au vopsit câinele pe picioare cu vopsea albastră, a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare. Sentința Judecătoriei Aiud nu este definitivă, transmite Mediafax.
Judecătoria Aiud l-a condamnat, ca primă instanță, la 6 ani și 10 luni de închisoare cu detenție pe bărbatul din Alba care, în luna iulie, și-a bătut cu biciul cele trei fetițe de 6, 8 și 11 ani.
Pedeapsa a fost dată în condițiile în care martorii din proces au declarat că nu este pentru prima dată când bărbatul le-a agresat pe fete, iar acesta și-a recunoscut vina.
Potrivit motivării sentinței, în luna iulie 2019, bărbatul le-a bătut pe fetițe cu biciul pentru că a găsit câinele „murdar pe picioare cu o culoare albastră”, iar în timp ce le lovea le-a spus „vă bat până vă omor”, „dacă mâine vine poliția vă omor”, însă din declarațiile martorilor a rezultat că acesta le agresa pe fete în mod repetat și le înjura, iar pe mama lor o împiedica să le ajute în aceste situații.
„Din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul nu se ocupă de îngrijirea minorelor, le neglijează, (…) le înjură frecvent pe acestea și le vorbește urât numindu-le <proastelor și nebunelor>, le agresează fizic în mod repetat lovindu-le cu biciul pe care-l ține în casă în scop de intimidare și le amenință cu acte de violență și cu moartea. Inculpatul are frecvent stări de nervozitate necontrolată și nemotivată pe fondul cărora se manifestă agresiv față de cele trei minore, creând în familie un sentiment de teamă, astfel încât mama minorelor nu intervine de frică, cu atât mai mult cu cât este și ea agresată fizic, sau este împiedicată de inculpat să intervină, cum s-a întâmplat în data de 22.07.2019 când a fost izolată afară, inculpatul închizând ușa pentru a rămâne singur cu minorele și a le agresa fizic”, se arată în motivarea sentinței.
Psihologii care le-au evaluat pe fete au stabilit că prin agresiunile la care au fost supuse, fetelor le-a fost pusă „în primejdie gravă dezvoltarea morală, fizică și intelectuală (…) acestea prezentând semne ale abuzului fizic și emoțional și ale neglijării, ce le-a provocat deja tulburări comportamentale și emoționale, cu efecte asupra dezvoltării lor”.
Pe lângă condamnarea la 6 ani și 10 luni de închisoare cu detenție, instanța a dispus ca bărbatul să le plătească celor trei fetițe câte 30.000 de lei, daune morale.
Sentința Judecătoriei Aiud nu este definitivă, bărbatul având dreptul să facă apel, la o instanță superioară.
Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here