Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Suceava au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.C.D., persoană fără calitate specială, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi ultraj.

În fapt, la data de 25.12.2017, inculpatul a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pentru ca agenţii de poliţie să nu dispună măsurile legale, le-a promis în repetate rânduri suma de 500 euro.

La momentul depistării, bărbatul s-a manifestat violent la adresa agenților de poliție și a refuzat să se legitimeze, sens în care a fost condus la unitatea de poliție.

Pe traseu spre municipiul Suceava, inculpatul le-a propus agenţilor de poliţie oferirea sumei de 500 euro pentru a nu întreprinde niciun demers legal împotriva sa.

Totodată, inculpatul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, procedură pe care a refuzat-o în prezenţa personalului medical.

Cei doi agenți de poliție au denunțat la D.G.A. – S.J.A. Suceava oferta inculpatului, fiind sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava care a înregistrat dosar penal.

În cauză, ofițerii D.G.A. – S.J.A. Suceava au efectuat acte de urmărire penală în baza delegării procurorului de caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here