Polițiștii prahoveni de la Imigrări au expulzat un fost student străin al UPG Ploiești, care a fost exmatriculat, piezând astfel dreptul de ședere în România. Bărbatul are 35 de ani și este cetățean al statului african Guineea. 

Bărbatul a intrat legal în România, pentru studii la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești. A fost înregistrat în anul pregătitor de studii, însă a fost exmatriculat deoarece nu a frecventat cursurile, nu a dat examenele și nici nu a plătit taxele.

Acesta locuia în cămin, iar ancheta polițiștilor de la Imigrări a pornit de la o sesizare venită din partea universității din Ploiești.  

“Persoana în cauză este cetățean al statului Guineea și a fost înregistrat ca student în cadrul Universității Petrol și Gaze Ploiești. Din păcate, nu s-a prezentat la cursuri, nici la examene, nu a plătit taxele, astfel că a fost exmatriculat. Locuia încă în cămin, astfel că reprezentanții universității au contactat autoritățile competente. A urmat o razie în campus, care a fost de bun augur și pentru noi”, a precizat conf. univ. dr. Mihaela Dulgheru, purtător de cuvânt al UPG Ploiești.

Comunicatul Serviciului pentru Imigrări Prahova:

CETĂŢEAN DIN GUINEEA, DEPISTAT ÎN SITUAŢIE ILEGALĂ ÎN PRAHOVA

Poliţiştii de imigrări din Prahova au depistat un bărbat, din Guineea, care nu mai îndeplinea condiţiile pentru care i se aprobase dreptul de şedere în ţara noastră. Acestuia i-a fost revocat dreptul de şedere şi emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Prahova au efectuat, la data de 18 noiembrie a.c., o acţiune cu forţe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, într-un campus universitar, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Guineea, care nu mai îndeplinea condiţiile pentru care i-a fost acordat dreptul de şedere în România.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, cetăţeanul străin a intrat legal pe teritoriul României, fiind înregistrat student în an pregătitor la o universitate din Municipiul Ploieşti, însă nu frecventa cursurile acesteia, motiv pentru care a fost exmatriculat.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări i-au revocat dreptul de şedere, fiindu-i emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara noastră în termen de 30 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0244 – 596224 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here