Florin Ionuț G., un cetățean din Neamț care se declară ”om viu” în viață și nu persoană, adept al unei ideologii care nu recunoaște autoritatea Statului Român, a fost arestat de Judecătoria Sinaia. Individul este cercetat într-un dosar penal pentru că a condus pe drumurile publice un autoturism neînmatriculat.

Într-o primă fază a anchetei individul a fost plasat în control judiciar de către procurorii din Sinaia. Pentru că nu a respectat obligațiile impuse de către această formă de măsură preventivă, procurorii au cerut instanței arestarea preventivă, solicitare acceptată de Judecătoria Sinaia în data de 5 ianuarie.

Florin Ionuț G. a fost prins de un echipaj al poliției rutiere circulând pe DN1 cu o mașină radiată din Germania și neînmatriculată în România. Fapta s-a întâmplat în anul 2020.

Pe numele acestui bărbat a fost deschis la acea dată dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Deși a fost citat de nenumărate ori, contactat telefonic, dar și prin intermediul rețelelor de socializare, căutat prin toată țara, șoferul a ignorant polițiștii și a refuzat categoric să vină la audieri. Și-a explicat atitudinea invocând faptul că el este membru al comunității ”suveranilor”, fiind o ființă vie care nu recunoaște autoritatea statului, și nici legile țării în care trăiește. În cele din urmă a fost adus cu mandate la audieri chiar înainte de Crăciun, în decembrie 2022. Atunci procurorii l-au plasat în control judiciar și l-au lăsat să plece. Doar că, în perioada în care s-a aflat sub puterea acestei măsuri preventive, Florin Ionuț G. avea obligația să se prezinte periodic la poliție, fapt care nu s-a întâmplat. Când polițiștii l-au contactat telefonic și i-au cerut să vină la secție, individul le-a cerut să nu-l mai deranjeze întrucât se află într-o vizită.

”Totodată, în cuprinsul procesului-verbal încheiat cu ocazia aducerii la îndeplinire a mandatului de aducere se arată că inculpatul a fost contactat telefonic, ocazie cu care a declarat că se află la nişte cunoştinţe şi că nu se va deplasa la instanţă, solicitând să nu mai fie deranjat”, se arată în actul de acuzare.

Dat fiind atitudinea acestuia, instanța a decis arestarea bărbatului în lipsă, iar în prezent se află încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova.

Tribunalul Prahova a respins, în data de 11 ianuarie 2023, contestația făcută de Florin Ionuț G. la decizia de arestare preventivă dispusă de instanța de fond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here