Foto cu caracter ilustrativ

În ultimele două săptămâni, au fost patru incendii la locuințe părăsite și anexe gospodărești din comuna Jugureni, Prahova. În urma verificărilor, se pare că în cazul unui singur incendiu a fost stabilită cauza ca fiind scurtcircuit electric, iar la celelalte ar fi fost stabilit faptul că a fost vorba de foc pus. În sprijinul acestei ipoteze vine și faptul că imobilele respective, fiind părăsite, nu erau racordate la sisteme de încălzire sau electricitate, care să fii condus la o supra-încălzire sau un scurtcircuit.

Oamenii din comună se feresc să vorbească liber despre lucrurile care se întâmplă, însă, unele persoane au fost de acord să discute cu reporterii ziarului nostru și ne-au spus că de vină se pare că ar fi membrii clanului Nucă, bănuiți ca fiind hoți de lemne, care în trecut ar mai fi fost implicați în incidente asemănătoare.

Se pare că membrii clanului, “deranjați” de intensificarea controalelor făcute de polițiști privind furtul de lemne, au început să incendieze imobile părăsite, ca o tactică de intimidare la adresa șefului de post Grigore Stan. Până la această oră, se pare însă că nu există probe care să ateste că în spatele incidentelor sunt membrii clanului Nucă.

În urmă cu câțiva ani, însă, membrii clanului se pare că au mai fost “protagoniștii” unor evenimente asemănătoare, când un jurnalist din Prahova a investigat niște incendieri asemănătoare și a realizat mai multe materiale care au fost publicate în ziarul Monitorul de Prahova. Unul dintre localnici povestea la acel moment că le-a spus celor din clan că-i reclamă la poliție că au incendiat case iar aceștia, ca să-l intimideze să nu mai facă nimic, i-ar fi tăiat pomi din livadă și animale pe care le deținea. Speriați, oamenii din satul Valea Unghiului au acceptat atunci să stea de vorbă cu reporterul în interiorul caselor, dar îl rugau pe acesta să spună că se ocupă cu asigurări, dacă îl întreabă cineva ce caută în comună.

O perioadă, Jandarmeria și Poliția au stat permanent în comună pentru a aplana starea de tensiune dar, imediat după retragerea forțelor, membrii clanului Nucă se pare că au furat lemne din pădure, le-au pus într-o căruță abandonată în mijlocul drumului principal de care au bătut în cuie ziarul Monitorul de Prahova pe a cărui primă pagină se afla chiar articolul despre incidentele din Jugureni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here