Consilierul local Radu Simionescu (PNL) a făcut o interpelare în cadrul ședinței Consiliului Local în care l-a întrebat pe primarul Andrei Volosevici când se va amenaja cartierul rezidențial Eden. După ședință, mai mulți consilieri au comentat sub forma unei bârfe că Simionescu s-a interesat de cartierul în care locuiește, fiind vorba de un interes personal, nicidecum al locuitorilor orașului.

Cartierul respectiv, Eden, a fost construit de Triumf Construct S.A., unde asociat este libanezul Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia. Primăria Ploiești a realizat un schimb de terenuri cu Triumf Construct, a primit terenuri în Bereasca, iar Triumf a construit cartierul Eden de lângă spitalul județean. Acum se pune problema dacă asfaltarea străzilor și extinderea iluminatului public cade în sarcina primăriei sau a dezvoltatorului.

În timpul ședinței, Radu Simionescu a susținut că un extras de carte funciară atestă că străzile din cartier aparțin Consiliului Local Ploiești și a întrebat când se va face curățenie, când se vor asfalta străzile și când se va monta iluminat public. Simionescu a mai precizat că a identificat o axă de finanțare pentru fonduri prin care se poate aplica pentru iluminatul public.

Primarul Andrei Volosevici l-a contrazis, însă, și i-a spus să se adreseze dezvoltatorului. Acesta a susținut că extrasul de carte funciară nu dovedește cine este proprietar, în situația în care oamenii nu își înscriu terenurile la OCPI și că va documenta subiectul pentru a-i răspunde în scris consilierului cu toate dovezile care să demonstreze acest lucru. Volosevici a fost și ironic la adresa lui Radu Simionescu: “eu am înțeles că la partid ați stabilit lucrul acesta, dar cine v-a informat, v-a informat prost. (…) să fiți foarte bine informat înainte să întrebați niște lucruri. (…) Avem un schimb de terenuri care n-a fost înregistrat. Sunt oameni care nu-și înscriu, noi avem parte din terenuri neînscrise, asta nu înseamncă că nu-s ale noastre, dacă nu s-au făcut modificări la OCPI, vă voi pune la dispoziție toate documentele în sensul acesta”, i-a răspuns primarul care i-a transmis, în același timp, directorului SGU să facă curățenie în cartier, dar contra-cost.

La finalul ședinței, mai mulți consilieri locali s-au arătat mirați de interpelarea făcută de Radu Simionescu, susținând că acesta locuiește în cartierul Eden și că interpelarea a făcut-o în interes personal, când ar fi putut să fie preocupat și de alte probleme care afectează locuitorii orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here