fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

Un consilier local USR a cerut desființarea CSM Ploiești, cu peste 800 de copii și tineri sportivi

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
*Mihai Polițeanu, consilier USR în cadrul Consiliului Local Ploiești, a cerut falimentul Clubului Sportiv Municipal. 
*Solicitarea lui Polițeanu în ședința de joi a CL Ploiești a plecat de la discuțiile legate de bugetul CSM.
*Ideea a fost repede aruncată la coș, alți consilieri explicând că nu desființarea este soluția, ci un management mai bun, o nouă organigramă, un control mai strict al cheltuielilor. 
 - Ziarul INCOMOD
Mihai Polițeanu

Polițeanu a susținut că fiecare ploieștean plătește 80 de lei pe an pentru CSM Ploiești, iar efortul nu se justifică și că ploieștenii sunt supărați.

- Reclamă -

Lăsând la o parte faptul că bugetul orașului Ploiești nu e alcătuit doar din taxe și impozite către populație (așa cum sugerează calculul lui Polițeanu), am făcut și noi un calcul.

O socoteală care arată că nu poți desființa un club sportiv municipal, iar copiii pasionați de mișcare, de sport nu pot fi abandonați.

Iată câteva repere ale activității sportive de la CSM Ploiești, pe 2020.

- Reclamă -

Atletism

CSM Ploiești are 65 de sportivi legitimați.

În 2020, anul pandemiei de coronavirus care aproape a pus sportul pe butuci, CSM are campion național  și balcanic de seniori la aruncarea greutății  (Rareş Toader).

La Campionatele Internaţionale ale României, de la Cluj-Napoca, sportivii de la CSM Ploieşti au câștigat opt medalii (două de aur, trei de argint şi trei de bronz).

- Reclamă -

CSM mai are medalie de argint la Campionatul Naţional de Probe Combinate, la junioare 2, câștigată de Teodora Iancu, titlu național la 100 metri plat (Petre Rezmiveş), două medalii de bronz la Cupa României Open.

Baschet

La baschet sunt legitimați 50 de băieți și fete.

Echipa de fete „U14” a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, medaliile de bronz la turneul final.

CSM are echipe și la alte categorii de vârstă. La U15, fetele au fost aproape de calificarea la turneul final. Sezonul s-a întrerupt din cauza pandemiei, iar CSM nu a mai jucat ultimele meciuri, care puteau aduce calificarea.

Echipa de băieți din eșalonul al doilea național a fost și ea afectată de pandemie, sezonul a fost întrerupt.

Box

Sub coordonarea lui Titi Tudor se pregătesc 60 de sportivi. Și pe ei, Polițeanu vrea să-i arunce în stradă. Cu tot cu medalii.

Scoala de box ploieșteană e celebră. Anul acesta, avem campion naţional de seniori (George Dumitrescu, campion și anul trecut).

Sunt și fete care practică boxul la CSM, iar ele au câștigat două medalii de aur la junioare şi una de argint la Cupa României de anul acesta.

Pe 6 noiembrie, fetele au mers la Campionatul Naţional și au reușit să câștige două medalii de aur (Livia Botică și Geanina Bănică), una de argint (Isabela Pârvu) şi trei de bronz (Ioana Alexandra Voicu, Ioana Florentina Ivănoiu şi Iarina Ibănescu).

La tineret, CSM are campion național en-titre (Marian Ghinoiu)

Fotbal

120 de copii și juniori practică fotbalul la CSM Ploiești. Din păcate, copiii nu au avut activitate anul acesta. Campionatele, inclusiv cele la nivel național, au fost suspendate.

CSM are înscrise, la nivel național, echipele de juniori Republicani A şi B, iar la nivel judeţean, sunt echipe la fiecare categorie de vârstă.

Antrenamentele s-au desfășurat însă.

Gimnastică ritmică

La gimanstică ritmică, una dintre secțiile cu rezultate foaret bune, sunt 20 de sportive.

CSM este vicecampioană naţională de senioare pe echipe (Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan).

La Cupa României, din noiembrie, Denisa Stoian a câștigat medalia de bronz la individual compus.

Handbal

La handbal, sunt legitimați 200 de sportivi. Activitatea sporturilor de echipă fiind afectată de pandemie, și aici competițiile au fost întrerupte.

Înot

Fosta campioană europeană și mondială Tamara Costache se ocupă de 22 de sportivi.

La Cupa Mărțișor 2020, de la Pitești, CSM a câștigat 6 medalii, toate de aur.

Deși secția de înot este înființată de puțină vreme, CSM are deja un campion național. Luca Marinescu (10 ani) a câștigat proba de 100 metri liber, în octombrie.

Judo

110 judoka practică acest sport la CSM sub coordonarea lui Gheorghe Savu. De obicei, judo-ul ploietean produce foarte multe medalii și așa a fost și anul acesta.

La Karate, sunt 30 de sportivi, la partinaj viteză, 10, la șah, 50 (unii dintre copii sunt mai mici de 10 ani), la volei, sunt 70 de sportivi, iar la sambo, 20.

Toate secțiile au medaliați la nivel național sau chiar internațional, dar Clubul Sportiv Municipal nu înseamnă, obligatoriu, sport de performanță, ci și sport de masă.

Este locul unde orice copil pasionat de un sport îl poate practica. GRATIS! Orice școală de sport privată din oraș costă cel puțin 100 de lei pe lună pentru un copil. 

A le lua copiilor aceste lucruri nu reprezintă doar un gest prostesc făcut în numele eficienței economice, ci și un atentat la sănătatea și dezvoltarea normală acestora.

Cei 80 de lei pe cap de ploieștean socotiți de Polițeanu reprezintă, de fapt, o investiție a orașului în viitorul copiilor săi.

Așadar, 65+50+60+120+20+200+22+110+30+10+50+20+70 este numărul de sportivi legitimați la CSM Ploiești.

Îl lăsăm pe domnul Polițeanu să facă socoteala? Nu.

Sunt 827 de copii și tineri care trebuie și merită să facă sport în Ploiești. În total însă sunt peste 900, socotindu-i și pe cei de la inițiere.

Polițeanu, desființat de antrenori

Ziarul Incomod l-a contactat pe Titi Tudor, antrenorul coordonator al secției de box. Antrenorul emerit s-a arătat consternat de propunerea consilierului local.

Acel om nu merită să fie in conducerea Ploieștiului. Sportul este singurul care ține o societate sănătoasă și închegată. Sportul a făcut România celebră pe plan internațional. 

Avem campioni mondiali, europeni, la Ploiești, orașul a fost cunoscut în toată lumea prin sport. 

Nu se poate așa ceva! Numai acum, de curând, avem, la secția de box, locul 5 la campionatul european de tineret. În desfășurare, avem campionatul european de box feminin, unde sportiva noastră Livia Botică are deja medalia de bronz asigurată și se bate pentru argint, cu o sportivă din Ucraina. 

Aș vrea să discut și eu cu domnul care a făcut această propunere, să-i explic că nu poți desființa sportul. Este inadmisibil„, a declarat Titi Tudor.

Concluzie

Activitatea sportivă la CSM Ploiești nu poate fi ucisă din pix, de un consilier local cu vederi extremiste.

Cum au fost gestionați banii, cum au fost pierdute procesele cu foști sportivi, în anii trecuți, ce achiziții s-au făcut reprezintă altă poveste, care nu are legătură cu copiii care vin și fac sport.

Ziarul Incomod a detaliat, de-a lungul timpului, neregulile din managementul clubului, iar un control detaliat este binevenit în orice instituție publică.

Dar asta nu înseamnă că putem lăsa copiii fără sport.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img