fbpx
miercuri, iunie 19, 2024
spot_img

Un director din Primăria Ploiești protejează afacerile ilegale ale lui Cristinel Toader (FOTO-DOCUMENT). EXCLUSIV

Citește Și

- Reclamă -

Cel puțin 2 miliarde de lei vechi a fost prejudiciul cauzat bugetului Primăriei Ploiești printr-o afacere ilegală! Autorii care au stat la baza formării acestei afaceri au fost Cristinel Toader, fostul șef al Poliției Locale Ploiești, Iulian Bădescu, fostul primar al municipiului, cât și un important director din primărie. Este vorba despre afacerea ilegală cu panouri publicitare, afacere controlată de Cristinel Toader prin interpuși și bine protejată de Iulian Bădescu, apropiat al acestuia. Odată cu arestarea fostului edil, pe fir a intrat Florin Petrache, directorul Direcției de Gestiune Patrimoniu din cadrul primăriei, asigurându-i în continuare protecție lui Cristinel Toader.

Cristinel Toader, arestat de procurori într-un dosar DNA, a ocupat ultima sa funcție publică de șef al Poliției Locale Ploiești. Poliția Locală are în atribuții și controlarea acestor panouri publicitare, ca să vorbim pe înțelesul tuturor, control care s-a făcut cu mici abateri (gen 200 de panouri au funcționat neobservate), întrucât polițistul local Cristinel Toader nu avea nici cel mai mic interes să îi strice ”jucăria” cu panourile afaceristului Cristinel Toader. Deci Toader avea în mână și pâinea și cuțitul acestei afaceri.

- Reclamă -

Cu Iulian Bădescu la cârma primăriei, administrația locală a mai avut o ”scăpare” în ceea ce privește afacerile cu panouri publicitare, și anume plata chiriei pe spațiu. Adică firma controlată de Cristinel Toader de la Poliția Locală avea datorii la Primăria prietenului Iulian Bădescu.
Pe surse, martie 2015 avea să fie luna în care cei de la Patrimoniu calculau datoriile firmei cu panotajul publicitar către Primărie: aproape două miliarde de lei vechi.

Odată cu arestarea fostului primar Iulian Bădescu, ”protecția” lui Cristinel Toader a rămas în mâinile nimeni altcuiva decât a directorului Direcției de Gestiune Patrimoniu, Florin Petrache, apropiat al celor doi. Se pare că Petrache a trecut cu vedere datoriile pe care Cristinel Toader le avea de achitat pentru panourile publicitare, drept urmare o parte dintre acestea funcționează chiar și în ziua de astăzi.

Printr-o adresă emisă de Patrimoniu (foto) se arată faptul că S.C. Esrom Adveritising SRL, firma controlată de Toader, ”nu și-a respectat obligațiile contractuale, neachitând cota de 40% din venitul brut realizat din contracte de publicitate încheiate cu clienții, dar nu mai puțin de 95 lei/panou/lună pentru o perioadă mai mare de 2 luni consecutiv.”

- Reclamă -

Direcția de Patrimoniu subliniază, în același document, că odată nerespectate obligațiile de plată ”contractul este reziliat de drept”.

Revenind la directorul Direcției de Patrimoniu, Florin Petrache a ”omis” și de această dată înaintarea unei dispoziții către Societatea de Gospodărire Urbană prin care panourile să fie demolate, ținând cont de neregulile constatate, culmea…chiar de Petrache.

Trăgând linie, se poate înțelege că Florin Petrache, prin prisma funcției pe care o deține, dar și datorită prieteniei dintre el, Bădescu și Toader, a trecut cu vederea infracțiunile pentru care fostul șef al Poliției Locale a fost reținut în luna august de procurorii DNA:

”În perioada 2012 – 2014, deși deținea funcția publică de director general al Poliției Locale Ploiești, în mod repetat, Toader Cristinel a coordonat prin persoane interpuse întreaga activitate a S.C. ESROM ADVERTISING SRL Ploiești (în care a deținut anterior calitatea de asociat/administrator) și S.C. ZEDEKA ADVERTISING SRL Ploiești (la care mama sa a avut calitatea de asociat), desfășurând în numele acestora activități producătoare de venituri pentru sine sau pentru altul, constând în închirierea de panouri publicitare. Activitățile sunt incompatibile cu funcția respectivă, deoarece, potrivit Legii nr. 155/2010 a poliției locale, polițistului local îi este interzis să efectueze direct sau prin persoane interpuse activități de comerț ori să participe la administrarea sau conducerea unor operatori economici.”

- Reclamă -

Potrivit surselor noastre, panourile lui Cristinel Toader nu sunt singurele pe care Florin Petrache le-a favorizat de-a lungul timpului. În Ploiești au mai funcționat și încă funcționează anumite panouri de tip LED fără autorizație și amplasate ilegal, despre care Direcția de Patrimoniu are cunoștință, însă în baza acelorași prietenii dintre proprietarii panourillor și directorul Florin Petrache, ezită să ia măsurile legale.

Ne întrebăm acum dacă Petrache ar fi la fel de ”îngăduitor” în caz că un afacerist oarecare nu ar respecta obligațiile contractuale și ar produce o gaură măricică în bugetul Primăriei Ploiești.

adresa patrimoniu

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Cu vaca la plimbare pe principalul bulevard din Câmpina. Trafic îngreunat

Imagini incredibile surprinse de un amator în Câmpina, în 2024. Mai multe vaci au ieșit la plimbare chiar pe...