Eugen Andrei Chițu, tânăr din Prahova, arestat pentru că a spart sediul Postului Poliției din Cornu, este acuzat mai nou că a vândut și bilete false la festivaluri celebre de muzică. Cel puțin 70 de tineri din toată țara au fost înșelați. Prejudiciul depășește 60.000 de lei, conform Poliției Prahova.

 

Andrei Eugen Chițiu, aflat în arest preventiv pentru că a spart sediul Postului de Poliție din Cornu în vara acestui an, este acuzat mai nou și de înșelăciune. Polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale al Poliției Prahova au probat că același Chițu a reușit să vândă bilete false la festivalurile Untold și Neveresea. În plus, potrivit polițiștilor, acesta a primis și cazare în cele două orașe, turiștilor care intenționau să petreacă la festivalurile din Cluj și Constanța.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în acest caz este de 60.000 de lei.

”Pe parcursul urmăririi penale, procurorul de caz a dispus disjungerea cauzei și constituirea unui nou dosar privindu-l pe bărbatul de 32 de ani, pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de înșelăciune, comise prin vânzarea de bilete false pentru două festivaluri, precum și prin oferirea unor servicii de cazare pe raza municipiilor Cluj –Napoca și Constanța, cu ocazia celor două evenimente. Până în prezent au fost identificate 70 de persoane vătămate de pe teritoriul României, cărora le-a fost cauzat un prejudiciu total de aproximativ 60.000 lei”, se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.

În paralel, Chițu este cercetat și în dosarul în care este acuzat că a intrat prin efracție în sediul postului de poliție din Cornu, dar și pentru furturi din mai multe centre comerciale. În cauză sunt cercetați și alți doi bărbați.

 

”În urma probatoriului administrat, în sarcina inculpaților a fost reținută comiterea unui furt dintr-o societate comercială, la data de 28.03.2019, când toți trei au sustras 7 perechi de căști audio bluetooth –wireless. De asemenea, primii doi sunt bănuiți de sustragerea mai multor produse electronice din sediul Poliției Comunale Cornu, în noaptea de 19/20.08.2019, bunuri care anterior fuseseră ridicate cu titlu de probe. Din cercetări a rezultat că cei doi inculpați au furat aceste bunuri cu scopul de a și le însuși pe nedrept și nu pentru a sustrage sau distruge probe ori înscrisuri. La data de 29.11.2019, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a două bunuri imobile, aparținându-le celor doi inculpați”, se arată în comunicatul citat.

Eugen Chițu a fost arestat preventiv la sfârșitul lunii octombrie. Acesta a fost prins de polițiștii prahoveni într-un apartament închiriat din Galați. Tânărul și-a recunoscut fapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here