Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terhes (foto sus) a acționat în judecată Președintele, Primul-ministru, Ministrul de Interne și Parlamentul pentru încălcarea dreptului la libertate individuală cu ocazia stării de urgență.

Acțiunea a fost depusă la Tribunalul București în perioada stării de urgență și înregistrată de instanță pe data de 8 mai, dar nu are încă termen de judecată.

Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a europarlamentarului Terhes.

“Chestiunea in cauza de fata este una de legalitate si nu de oportunitate. Nu pun in discutie acum daca masura izolarii cu forta a romanilor in case de catre Presedinte si Guvern a fost oportuna, ci faptul ca aceasta a fost complet nelegala.

De la reprezentanti ai celor mai inalte functii in stat, care au mintit romanii in ultimii ani spunand ca apara statul de drept, te-ai fi asteptat sa fie primii care sa respecte Constitutia si legea, lucru pe care nu l-au facut. Decretele Presedintelui si Ordonantele Militare sunt vadit abuzive, incalca nepermis drepturi si libertati fundamentale, sunt in afara Constitutiei si legii, iar instantele de judecata vor trebui sa sanctioneze acest lucru.

Fac un apel la toti romanii sa nu-si cedeze drepturile si libertatile pentru o amagitoare siguranta, pe care diversi oameni politici pretind ca le-o garanteaza, deoarece vor ajunge sa ramana si fara drepturi si fara siguranta. Voi lupta contra oricaror actiuni prin care se incalca drepturile si libertatile romanilor, pentru ca un astfel de precedent nu trebuie lasat nesanctionat, deoarece nici Presedintele si nici Guvernul nu sunt mai presus de lege!”, spune europarlamentul.

În postarea sa de pe facebook, acesta explică de ce consideră că starea de urgență este o încălcare a dreptului la libertate individuală:

Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes a actionat in judecata Presedintele, Primul-ministru, Ministrul de Interne si…

Posted by Cristian Terhes – Europarlamentar PNTCD on Tuesday, May 19, 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here