Fostul tensimen Boris Becker ar avea datorii de peste 60 de milioane de euro, a scris presa germană, care precizează că germanul ar intenţiona să-şi vândă la licitaţie cele trei trofee câştigate la Wimbledon, în speranţa că va reuşi să obţină astfel un milion de euro.

Publicaţia Bunte susţine că a intrat în posesia unui raport al companiei de servicii finaciare Smith & Williamson, care arată dimensiunea uriaşă a datoriilor lui Becker. Sursa citată precizează că este posibil ca lista creditorilor fostului jucător să fie chiar mai lungă, relatează News.ro.

Cea mai mare datorie, de 36,5 milioane de euro, ar fi către un fost partener elveţian de afaceri.

În iulie, Becker, cel mai tânăr câştigător al turneului de la Wimbledon, la 17 ani, în 1985, a fost declarat falit, de o instanţă din Londra.

Germanul, dator „o sumă considerabilă” la bănci britanice, nu a fost prezent atunci la audieri, fiind reprezentat de un avocat. Acesta a cerut amânarea judecăţii cu 28 de zile, timp în care fostul jucător de tenis să obţină ridicarea unei ipoteci de şase milioane de euro de pe o proprietate de-a sa din Spania. Reprezentantul reclamanţilor nu a fost de acord cu un nou termen. Acesta a argumentat că pârâtul a mai cerut o amânare, la 28 aprilie, din acelaşi motiv şi până în prezent nu au fost semne că Becker va putea să scape de ipotecă şi să-şi plătească apoi datoriile în Marea Britanie.

Judecătoarea a respins cererea de amânare şi a constatat falimentul fostului sportiv, acum comentator TV. „Lasă impresia unui om care îşi bagă capul în nisip”, a comentat judecătoarea. „Nu e o persoană sofisticată când vine vorba de finanţe”, l-a apărat avocatul pe Becker.

În vârstă de 49 de ani, Boris Becker, fost numărul 1 mondial, are în palmares două titluri la Australian Open, trei la Wimbledon şi unul la US Open, toate la simplu.

În august, Fostul tenisman Boris Becker a fost numit coordonator al tenisului masculin din Germania.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here