Fostul șef al Direcției Tehnic Investiții din cadrul Primăriei Ploiești, Mihaela Iamandi, considerată mâna dreapta a fostului primar Iulian Bădescu, a fost condamnat de Judecătoria Buzău la un an și opt luni de închisoare cu suspendare. Iamandi a fost găsită vinovată de conflict de interese.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, fostul director va fi obligat să revină în Primăria unde nu până demult a fost șef, pentru a presta muncă în folosul comunității în cadrul unuia dintre serviciile subordonate primarului. Decizia aparține Judecătoriei Buzău, acolo unde a fost strămutat dosarul la solicitarea Mihaelei Iamandi care nu a dorit să fie judecată de instanțele din Ploiești. Sentința nu este definitivă, iar contestația, dacă va exista, se va judeca la Curtea de Apel din Ploiești.

Iamandi a fost trimisă în judecată în 2015 de către porcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Ea a fost acuzată că, în exercitarea atribuțiunilor de serviciu a participat, în calitate de membru al Comisiei de organizare a unui concurs pentru ocuparea unui post în cadrul Primăriei Municipiului Ploiești, la luarea deciziei prin care a fost declarată admisă o persoană din partea căreia a beneficiat de foloase de orice natură. Totodată a participat la luarea deciziei de atribuire a unor contracte de lucrări către o societate comercială cu care anterior a avut raporturi comerciale și de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here