Redacția Rise Project, publicația care a anchetat afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia, a făcut obiectul unui control al Direcției Antifraudă de la ANAF în 2017. Gelu Ștefan Diaconu, fost șef al ANAF, susține că respectiva verificare a fost menită să-i sperie pe jurnaliști și că a fost efectuată în baza unor documente false.  

La momentul controlului, șeful ANAF era Bogdan Stan. Acesta este acum membru în conducerea Curții de Conturi.

„DOCUMENTE! Slugile lui Dragnea din ANAF au falsificat documente pentru a justifica controlul redactiei Rise Project, in 2017! Prezint public copia falsului!

 Scopul: identificarea presupusilor finantatori care ar fi asigurat deplasarea jurnalistilor Rise Project pentru investigarea afacerilor si proprietatilor lui Liviu Dragnea din Fortaleza (Brazilia)!

Pe 7 iulie 2017, va anuntam ca locotenentii lui Dragnea, numiti la conducerea ANAF, au simulat (pe baza unei “anonime”) o analiza de risc, si-au ales executantii si au ordonat misiunea de a intimida redactia Rise Project.

Rezumatul atacului grobian asupra libertatii presei:
– au inventat/creat persoana Carmen Bungescu, careia i-au atribuit, in fals, functia de contabil al Asociatiei Rise Project, inclusiv o adresa fictiva (vezi documentul atasat);
– personajul inventat, Carmen Bungescu, “sesizează” un fapt oarecum banal, cvasi-general pentru redacții mass-media: anume ca unii redactori lucrează pe baza de contracte de cesiune de drepturi de autor, desi se presupune ca presteaza activitati care ar fi trebuit sa fie remunerate pe baza unui contract de munca;
– pe baza acestui document integral fals, au demarat controlul, concomitent cu cel demarat tot pe baze fictive la Hotnews. Semnalul fiind, evident: “nu-l mai deranjati pe sefu’!”

Reiterez public solicitarea catre organele abilitate ale statului de a se autosesiza si de a demara cercetarile in vederea stabilirii persoanelor implicate in derularea acestor activitati profund ilegale.

P.S. Saptamana viitoare va prezint episodul 3 din serialul “Controale masluite de ANAF pentru intimidarea oponentilor lui Liviu Dragnea”!”, scrie Diaconu, pe Facebook.

Posted by Gelu Ștefan Diaconu on Monday, September 24, 2018

 

Posted by Gelu Ștefan Diaconu on Monday, September 24, 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here