Agenția Națională de Integritate a publicat o nouă listă cu foști și actuali aleși locali în cazul cărora inspectorii au constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind existența conflictului de interese de natură penală.

Este vorba despre 10 persoane, inclusiv Silviu Fenic, fost viceprimar al orașului prahovean Băicoi. “În perioada 16 septembrie 2009 – 12 septembrie 2011, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliului de Administrație în cadrul Spitalului Orășenesc Băicoi, respectiv în cadrul Grupului Școlar  «Constantin Cantacuzino» Băicoi, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit sursei citate, acesta ar fi depus deja un punct de vedere, , în exercitarea dreptului la apărare.

Prevederile legale invocate de ANI în cazul fostului viceprimar din Băicoi stabilesc că “funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […]funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”.

Sursa: Telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here