Tinerii din Colceag care au constituit un grup de voluntari, care are scopul de a face cumpărăturile necesare persoanelor vulnerabile din comună, vin cu o nouă iniţiativă care să sprijine autoritățile locale în lupta cu coronavirus.
Aceștia și-au anunțat intenția de a efectua dezinfecția străzilor din micuța localitate prahoveană. Ba mai mult, tinerii au achiziționat biocid recomandat de către Centrul European de Control si Prevenire a Bolilor!
Numai că, inițiativa lor a fost oprită de reprezentanții Primăriei Colceag.
”Am primit din partea Primăriei Colceag REFUZUL FERM al efectuării DEZINFECŢIEI de către grupul nostru de voluntari .
PRIMARUL având dorința expresă de a opta pentru contractarea unei societăți autorizate de a efectua DEZINFECȚIA în comuna Colceag .
Am hotărât să DONĂM Biocidul procurat de noi ,cu toate avizele necesare, Primăriei Colceag.
Sperăm ca prin donația noastră să se mărească substanțial suprafața dezinfectată sau să se reducă factura pentru aceste servicii !!!”, se arată scris pe pagina de Facebook a grupului de tineri.

Contactat telefonic, inițiatorul acțiunii, Valentin Stan, unul dintre locuitorii activi și implicați în viața socială a localității Colceag, ne-a declarat faptul că speră ca autoritățile locale să intervină cât mai repede și să înceapă dezinfecția căilor publice.

” În primul rând vreau să vă spun că mă bucur că am alături de mine acești tineri care au înțeles că este important să contribuim în lupta cu coronavirus, pentru a proteja persoanele vulnerabile din comuna Colceag. În al doilea rând, într-adevăr, pentru că am observat că în localitatea noastră nu se face dezinfecție pe căile publice, ne-am arătat intenția de a veni în sprijinul autorităților și de a efectua noi acest serviciu. Domnul primar a susținut că va contracta o societate în acest sens. Sperăm să facă acest lucru cât mai repede deoarece în lupta cu acest virus nu trebuie să pierdem timp. Noi am donat primăriei biocidul pe care l-am achiziționat. Acum nu trebuie decât ca autoritățile din comuna Colceag să își facă datoria față de locuitori și să ia toate măsurile necesare pentru ca viața locuitorilor să nu fie pusă în pericol”, ne-a declarat Valentin Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here