Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui instructor auto, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență și instigare la fals intelectual și a unui asistent medical, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În fapt, instructorul auto, a pretins și a primit suma de 150 de euro de la un investigator sub acoperire, creându-i acestuia convingerea că această sumă de bani va fi înmânată lucrătorului de poliție examinator, pentru ca acesta să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere categoria C.

De asemenea, același instructor auto a pretins și primit suma de 50 de lei de la același investigator, creându-i acestuia convingerea că această sumă de bani va fi înmânată unui medic de familie, pentru obținerea fișei medicale parafată de acesta, fără a mai fi examinat din punct de vedere medical de către medic.

Asistentul medical a atestat în mod nereal în cuprinsul fișei de consultații medicale pentru conducătorii de autovehicule, faptul că investigatorul nu figurează în evidența cabinetului medical cu boli cronice sau neuropsihice.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anchete – Centrul Operațional 3 Cluj-Napoca.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Mureș.

Sursa: comunicat DGA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here