Un bărbat de 33 de ani din Timișoara a convis un tânăr de 21 din Arad să pitească acasă o armă de foc automată, astfel încât să efectueze un denunț care ar fi dus la reducerea unei pedepse pe care ar fi primit-o într-un dosar în care este judecat. 

Bărbatul de 33 de ani, cu ajutorul altor doi bărbați, de 27 și 36 de ani, i-au pus la dispoziție tânărului de 21 de ani arma de foc automată și l-au învățat să o ascundă la domiciliul său.

Pe data de 26 fabruarie, bărbatul a formulat denunțul.

În urma percheziției domiciliare care a fost efectuată, arma a fost descoperită la locul indicat de acesta.

“În urma denunțului, bărbatul de 33 de ani ar fi putut invoca unul dintre beneficiile reducerii la jumătate a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege, într-un dosar al Tribunalului Timiș, în care acesta este judecat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și camătă”, se arată într-un comunicat al BCCO Timișoara.

Pentru sprijinul acordat, bărbatul de 33 de ani i-a promis tânărului de 21 de ani, 2.500 de euro, din care 1.250 de euro au fost remiși anterior formulării denunțului.

Apoi, tânărul a mai primit 1.100 de lei, urmând ca restul sumei să-i fie plătită după momentul în care acesta bărbatul de 33 de ani primea o comunicare în dosarul în care este judecat, privind acordarea beneficiului reducerii limitelor de pedeapsă.

4 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, în vederea audierii.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Biroului Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here