Un angajat de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba s-a sinucis cu pistolul din dotare, duminică, 21 noimebrie. Colegii acestuia spun că era afectat de valoarea pensiei pe care urma să o primească.

Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, era aproape de momentul pensionării, şi era în zona serviciului de pază al unităţii, când a făcut gestul necugetat, potrivit adevarul.ro.

Jandarmul și-a tras două gloanțe în piept, iar surse din rândul colegilor susţin că era foarte nemulţumit şi suferea, considerând că cei 3.000 de lei pe care urma să-i primească la pensie nu erau suficienți pentru a se descurca.

Acesta era supărat și că alţi colegi de-ai săi care s-au pensionat în ultimii ani au ieşit şi cu pensii de 5.000 de lei.

Jandarmii, la fel ca toţi angajaţii din sistemul militar, beneficiază de pensie specială, denumită oficial pensie de serviciu.

“Subofiţerul avea 49 de ani, era cadru al unităţii noastre din anul 1994 şi pe parcursul carierei a fost recompensat de mai multe ori pentru îndeplinirea foarte bună a îndatoririlor de serviciu.

La ultima testare psihologică, efectuată în anul 2020, a fost declarat apt, iar de atunci nu a avut comportamente sau atitudini care să necesite intervenţia de specialitate a psihologului unităţii. În continuare sunt desfăşurate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest incident tragic”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Alba.

1 COMENTARIU

  1. Dar cand te pensionezi la 65 de ani, dupa 44 de ani de munca si cotizati si ti se calculeaza o pensie de 1550 de lei, din care primesti 1450 de lei(ca mai datorezi si niste impozite la asa suma mare), pensie pe care o primesti dupa 4 luni si dupa ce ai scris fara vreo sansa de schimbare la aceasta funcie numita “avocatul poporului” ce credeti ca ar trebui sa faca acest om-pensionar? Ca nu are in dotare un pistol cu gloante ca jandarmul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here