Tribunalul Prahova a condamnat un medic chirurg din Mizil la un an și opt luni de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității. Este vorba despre Ruxandra Geambașu, acuzată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova de luare de mită, fals intelectual și înșelăciune.

Ca pedeapsă complementară, instanța a decis să-i interzică Ruxandrei Geambașu dreptul de a-și mai exercita profesia de medic pe o perioadă de un an. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Procurorii au acuzat-o pe doctorița din Mizil că în perioada 09.01.2015 – 05.05.2015, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în calitate de medic chirurg în cadrul Spitalului Orăşenesc „Sf. Filofteia” Mizil, inculpata a primit de la 48 de pacienţi sau de la aparţinători ai acestora bani şi bunuri în valoare totală de 1.343 lei, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu.

În perioada noiembrie 2014 – 14.04.2015, cu ocazia eliberării a opt certificate de concediu medical, a consemnat în fals în cuprinsul înscrisurilor aspecte neconforme realităţii, fie prin antedatarea acestora pentru ca pacienţii să beneficieze de continuitate, fie prin menţionarea unor diagnostice fictive, care nu se reflectau în starea lor de sănătate.

În perioada 12.01.2015 – 14.04.2015 a eliberat trei certificate de concediu medical unor pretinşi pacienţi, pentru afecţiuni nereale, care au stat la baza inducerii în eroare a reprezentanţilor societăţilor comerciale în cadrul cărora aceştia îşi desfăşurau activităţile de serviciu, fiind suportate în mod nelegal, din fondurile de salarii, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, în valoare totală de 1.144 lei. Instanța a decis să confiște de la inculpată suma de 1.343 lei consemnată la CEC Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here