UPDATE. Medicul care a fost dus la audieri a lucrat la Spitalul Universitar din București. Potrivit unor surse, a mai fost condamnat în trecut pentru eliberarea de adeverințe medicale false. În prezent, nu se știe dacă mai profesează.

Surse apropiate de anchetă spun că medicul nu colaborează cu anchetatorii și nu recunoaște fapta. La momentul flagrantului, acesta era în mașină alături de un alt bărbat, nefiind clară implicarea sa în acest caz.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Trei persoane au fost prinse marți, 11 iunie, în flagrant în centrul Ploieștiului în timp ce încercau să obțină un credit bancar cu acte false. Potrivit unor surse, unul din cei implicați ar fi medic, iar rolul său în “afacere” ar fi fost acela de a falsifica documentele. Totodată, aceleași surse spun că cei trei intenționau să ia creditul de la banca Raiffeisen, unde de altfel a și avut loc flagrantul.

“Prinși în flagrant de către polițiști specializați în investigarea criminalității economice, în timp ce încercau să obțină credite bancare folosind documente falsificate.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către persoane necunoscute a infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că, la data de 6 iunie, s-a solicitat unei unități bancare un împrumut de 20.000 euro în baza unei cărți de identitate falsificate.

Marți, 11 iunie, a fost realizată prinderea în flagrant a persoanei care a solicitat creditul, dar și a celor doi complici identificați în imediata apropiere a unității bancare, toți din municipiul București.

În cauză a fost efectuată percheziția corporală a celor trei, percheziția autovehicului folosit de aceștia și două percheziții domiciliare, în București și în comuna Balotești. Cu ocazia percheziției autovehiculului, în torpedo au fost identificate mai multe bunuri ce au legătură cu activitatea infracțională, respectiv 4 cărți de identitate cu privire la care există suspiciunea că sunt falsificate.

De asemenea, au fost identificate mai multe înscrisuri ce atestă faptul că persoanele în cauză au solicitat împrumuturi și la alte instituții bancare sau financiar nebancare, sume de bani, în lei și în valută, precum și mai multe cartele telefonice, fiecare având aplicate bilețele cu nume ce se regăsesc pe cărțile de identitate suspecte a fi falsificate. Cu ocazia percheziției efectuate la locuința unuia dintre aceștia, a fost identificată suma de 30.000 lei care a fost ridicată și indisponibilizată.

În cauză a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere legală.”, a transmis Biroul de Presă al Poliției Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here