bani

baniProcurorii DNA Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a omului de afaceri Ionel Bogdan, acuzat de dare de mită. Potrivit DNA, afaceristul i-a promis unui martor denunţător care reprezenta o societate comercială returnarea a 20% din contravaloarea tuturor contractelor care îi vor fi atribuite, susţinând că 15% urma să revină “unui membru al Guvernului şi unui partid politic”.

Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Craiova, au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a omului de afaceri, Bogdan Ionel, administrator al unor societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit procurorilor, începând cu data de 09 septembrie 2014, în calitate de reprezentant de fapt al unei societăți comerciale, “inculpatul Bogdan Ionel a promis unui martor denunțător (reprezentant legal al unei societăți comerciale) returnarea unui procent de 20% (estimat la 591.500 lei) din contravaloarea tuturor contractelor care îi vor fi atribuite prin intermediul societății susmenționate, acordând un interes deosebit următoarelor contracte de achiziții publice: furnizarea de rulmenți, în valoare de aproximativ 450.000 lei și 90.000 lei; furnizarea de piese pentru robinete și vane de diferite dimensiuni, în valoare totală de aproximativ 180.000 lei; furnizarea de electrozi în valoare de aprox. 346.000 lei și furnizarea de salopete de lucru cu o valoare de aprox. 625.000 lei, toate în cuantum de 1.690.000 lei.”

“Inculpatul susținea că, din procentul respectiv, 15% (estimat la suma de 253.500 lei) era destinat unui membru al guvernului și unui partid politic, iar restul i-ar fi revenit denunțătorului.

La data de 06 octombrie 2014, inculpatul a remis efectiv martorului denunțător suma de 25.000 lei, reprezentând un avans din totalul sumei promise, pentru a-și asigura încredințarea acestor contracte, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, în vederea confiscării speciale, s-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea măsurii asiguratorii, a sumei de 25.000 lei, ridicate de la inculpatul Bogdan Ionel”, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here