judecatorie 1

Constantin M., un militar rezervist din Ploiești, a fost degradat și condamnat la aproape zece ani de închisoare, pentru că și-a violat fiicele minore. În plus, judecătorii i-au interzis dreptul de a mai purta haina militară și l-au decăzut din drepturile părintești. Sentința aparține Judecătoriei Ploiești și nu este definitivă.

Constantin M., fiind militar în rezervă, a fost cercetat penal și trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, nu de un procuror militar. Dosarul său s-a aflat pe rolul Judecătoriei Ploiești din 2018, iar la începutul acestui an instanța s-a pronunțat în cauză.

Conform portalului instanțelor de judecată, Constantin M. fost găsit vinovat de viol și agresiune sexuală în formă continuată, victime fiind cele două fiice ale sale minore la data săvârșirii faptelor.

Militarul rezervist a fost condamnat astfel:

6 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de ”viol”

5 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de ”agresiune sexuală” în formă continuată  (7 acte materiale)

3 ani și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de ”agresiune sexuală” în formă continuată (2 acte materiale)

9 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de ”violență în familie”

În final, militarul violator va executa pedeapsa rezultantă de 9 ani şi 9 luni închisoare în regim privativ de libertate, este decizia judecătorilor ploieșteni.

Instanța a decis ca pedeapsă complementară degradarea militară, constând în pierderea gradului și a dreptului de a purta uniformă.

Constantin M. a fost obligat de judecători la plata unor daune morale față de fiicele sale, 70.000 lei pentru una dintre ele, respectiv de 30.000 lei pentru cea de-a doua fiică abuzată sexual.

Judecătoria Ploiești a dispus de asemenea și ”obligarea la tratament medical cu privire la inculpatul M. Constantin până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, conform portalului instanțelor de judecată.

Sentința Judecătoriei Ploiești nu este definitivă și a fost atacată atât de procurori, cât și de fostul militar, la instanța superioară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here