Un cetățean norvegian în vârstă de 40 de ani căutat de poliție a fost prins în București. Pe numele său era emis un mandat european de arestare pentru comiterea de fraude economice.

Bărbatul se dădea drept reprezentantul unei organizații secrete de informații și a reușit să strângă de la oameni 1,2 milioane de euro pentru cauze umanitare. De asemenea, a scos din conturile rudelor sale 1,1 milioane de euro.

În urma cercetărilor s-a constatat faptul că în perioada ianuarie 2015 – noiembrie 2021 norvegianul a folosit documente false, reușind să convingă instituții de credit și rudele că este reprezentantul unei organizații secrete de informații, care va folosi banii pentru diverse cauze umanitare.

Astfel, a reușit să își însușească 1.230.000 de euro.

De altfel, în perioada ianuarie 2015 – septembrie 2021, folosind datele rudelor sale în aplicațiile de online banking, a reușit să îsi transfere de pe conturile acestora pe contul său  aproximativ 1.140.000 de euro.

Bărbatul a fost condus la sediul Direcției de Investigații Criminale, pentru a fi audiat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, spun sursele Antena3.

Bărbatul a fost arestat provizoriu, pentru 15 zile, în vederea predării.

Sursă: Antena3

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here