La nivelul județului Prahova, în data de 31 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1679 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 280 de persoane și au intrat alte 50. În carantină instituționalizată se mai află 29 de  persoane.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova a fost confirmat un nou caz de COVID-19, în total fiind 113 persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea,  șase au decedat, iar 69 au fost declarate vindecate și externate. La secțiile de Terapie Intensivă se află, în continuare, trei persoane confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, un pacient cu COVID-19 este internat la Spitalul Municipal Câmpina, iar doi la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Toți trei sunt în stare gravă, fiind ventilați mecanic.

Astfel, în prezent sunt internate 38 de persoane confirmate ca fiind infectate cu coronavirus.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 30 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, a fost controlată o societate comercială, au fost legitimate 150 de persoane și oprite în trafic 95 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la peste  1800 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

 

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancțiuni (trei contravenții au fost la Legea 50/2020, zece la Legea 61/1991, iar 114 au fost săvârșite în context), în valoare de peste 67.000 lei.

Tot în urma verificărilor de ieri, oamenii legii au întocmit patru dosare de cercetare penală pentru cinci persoane, pentru încălcarea prevederilor Legii 352 privind zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here