Autoritățile au emis o nouă avertizare de vreme rea, astfel că în următoarele ore va intra în vigoare un nou cod portocaliu care va afecta și o parte a județului Prahova, după cum urmează:

“AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 15:00 – 21 APRILIE, ORA 14

Fenomene vizate: precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă, intensificări ale vântului; conform textului şi hărţii

În intervalul menţionat în Moldova şi Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei şi al Dobrogei vor fi precipitaţii mixte. La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge  55…65 km/h.

Notă: Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile şi se va produce brumă, în cursul nopţii de joi/vineri, îndeosebi în regiunile vestice, iar în noaptea de vineri/sâmbătă  în cea mai mare parte a ţării.

COD PORTOCALIU
PENTRU INTERVALUL 20 APRILIE, ORA 15 – 21 APRILIE, ORA 09
Fenomene vizate: precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei şi a Carpaţilor Orientali şi Meridionali;
În cea mai mare parte a Moldovei, vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor cumula local 50…60 l/mp . La începutul intervalului precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar din cursul nopţii de joi/vineri (20/21 aprilie) vor  predomina ninsorile şi  se va depune strat de zăpadă. În  cea mai mare parte a Carpaţilor Orientali şi Meridionali, va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50…65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here