Autorităţile ploieştene discută în continuare o propunere de majorare a salariilor în Primărie şi structurile subordonate, însă primul proiect, care venea cu o creştere propusă de aproape 20%, a fost retras şi înlocuit cu unul care vizează o majorare cam la jumătate faţă de cea luată iniţial în calcul. Chiar şi aşa tot e mai mult decât poate susţine bugetul local, reclamă primarul Adrian Dobre, care declară că nu e de acord cu propunerea de majorare lansată de viceprimarul Cristian Ganea şi anunţă din nou că va veni cu un proiect propriu de plafonare, la nivelul din 2018.

“Ar fi o cheltuială care nu va produce niciun efect pozitiv, asta vă spun cu certitudine”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre. Acesta a reluat afirmaţiile de acum două săptămâni şi o săptămână, când spunea că încă nu se cunosc sursele de venituri care vor sosi în 2019 de la bugetul de stat şi că administraţia ploieşteană nu îşi va putea permite o majorare de salarii fără să afecteze alte cheltuieli. “Orice majorare a cheltuielilor de funcţionare va fi în detrimentul investiţiilor, pentru care oricum avem o alocare foarte mică, mai precis excedentul pe 2018, de 3,5 milioane de lei”, a mai punctat edilul.

Potrivit informaţiilor oferite marţi de Adrian Dobre, proiectul iniţial de majorare cu aproximativ 20% a fost retras, iar noua propunere este undeva la jumătate.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here