Audierile continuă și astăzi la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești, în cadrul celebrului dosar “Papici” în care sunt vizate 13 persoane cu funcții importante în județ. În cauză există suspiciuni de luare de mită, dare de mită, crearea unui grup infracțional organizat și favorizarea infractorului.

Audierile de astăzi au început de la prima oră, la sediul DNA ajungând deja un ofițer din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Este vorba de ofițerul Ștefan Dobre, care în trecut a fost șeful interimar al Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice (SICE). Dobre va fi audiat de procurorii anticorupție în calitate de martor.

Reamintim că după ce săptămâna trecută Înalta Curte de Casație și Justiție a decis redeschiderea dosarului “Papici”, ieri au început audierile la sediul DNA Ploiești, fiind chemați până acum, în calitate de martori, Nicolae Zecheru, șeful Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Prahova, Ionuț Ciorobea, polițist în cadrul Serviciului Economic, Liviu Tudose, procurorul general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Gheorghe Parepa, șef în cadrul IGPR și fost adjunct al inspectorului-șef al IPJ Prahova.

În 2013, procurorul Lucian Papici a clasat dosarul deschis atunci, din lipsă de probe. Se pare că procurorii au adunat noi probe la dosar și de aceea s-a cerut redeschiderea acestuia. La momentul respectiv, în 2013, lumea justiției din Prahova a fost cutremurată după ce a ieșit la iveală că șefi importanți ai unor instituții din județ au fost filați și interceptați.

Acum, dosarul este instrumentat de procurorii anticorupție din Ploiești, celebri și pentru alte dosare răsunătoare, din care amintim “Apa Nova”, “Hidro Prahova”, dar și reținerea a trei ofițeri MAI, vara trecută: Adrian Rădulescu, la acel moment adjunct al chestorului Viorel Dosaru, Emanuel Saghel, ofițer BCCO și Constantin Ispas, care atunci era șeful Direcției Generale Anticorupție.

Imagini cu Ștefan Dobre la sediul DNA Ploiești:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here