fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

Un parlamentar prahovean deține obiecte de artă de 13 milioane de euro

Citește Și

- Reclamă -

sebastian ghitaAuguste Renoir, Pablo Picasso, Andy Warhol şi Nicolae Tonitza, acestea sunt preferinţele fostului ministru al Finanţelor, în materie de artă, reieşite după ce procurorii DNA au descoperit peste 100 de tablouri.

Un alt senator preferă picturile realizate de Nicolae Vermont, Ştefan Luchian, Francisc Şirato, Georgeta Grabovschi şi chiar Zamfir Dumitrescu, fost deputat şi el. Tot opere autohtone preferă şi un alt fost ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, care a declarat că deţine picturi realizate de Vasile Crăiţă Mândră şi Ilie Boca. Un alt senator preferă pictorii clujeni, aşa că a reuşit să strângă 80 de tablouri ai artiştilor autohtoni, pe care nu le ţine sub saltea, ci expuse. ”Toată invidia mea pentru gusturile domnului Vâlcov”, recunoaşte senatorul PNL Marius Nicoară. În total, 70 de parlamentari deţin tablouri şi obiecte de artă, adica 12,5% din cei 562 de deputaţi şi senatori. Gândul a făcut radiografia micilor averi artistice în cazul lor. Vezi în articolul de mai jos cine sunt ”artiştii” Parlamentului şi ce susţin că au în visteria artistică.
Cazul fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, a scos la iveală cât de pasionaţi de artă pot fi unii aleşi. Procurorii anticorupţie au descoperit nu mai puţin de 101 tablouri care i-ar aparţine lui Vâlcov, achiziţionate prin interpuşi. Surse citate de Mediafax au declarat că fostul ministru, actual senator, dorea să-şi deschidă o galerie de artă. Problema apare şi când ne uităm în declaraţia de avere a lui Vâlcov. În aceasta, senatorul susţinea că are bijuterii şi obiecte de artă în valoare de 62.000 lei (14.000 de euro), adică mult sub valoarea celor peste 100 de tablouri descoperite de procurori.
Gândul a analizat toate declaraţiile de avere ale senatorilor şi deputaţilor şi a descoperit că 70 dintre cei 562 de aleşi au declarat, şi ei, tablouri şi obiecte de artă. Un singur parlamentar a declarat chiar şi un lingou de aur: Ana Birchall.
De departe, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, apropiat al lui Victor Ponta, are cea mai valoroasă colecţie de artă. Nu ştim ce conţine ea, având în vedere că nu sunt declarate concret obiectele, însă Ghiţă şi-a evaluat-o la, nici mai mult, nici mai puţin, 13 milioane de euro.
Citeşte articolul integral pe gandul.info

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Ce a găsit Poliția în casa bărbatului mort după ce o bombă pe care o construia i-a explodat în faţă

Un bărbat de 44 de ani a murit în timp ce încerca să facă o bombă artizanală. Materialele folosite...