Un accident în care au fost implicate două autoturisme, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a lăsat cu dosar penal pentru unul dintre șoferi. 

Beat și cu permisul suspendat, acesta a plecat de la locul accidentului, însă a fost prins repede.

Bărbatul are 34 de ani și, la etilotest, a avut 0.66.

Ploieșteanul a comis, astfel, două infracțiuni: conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

 

“La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești- Biroul Rutier au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, care a avut loc pe strada Baciului, unul dintre conducătorii auto plecând după producerea acestuia.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au continuat verificările, identificând celălalt șofer ca fiind un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Ploiești.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricții-rețiunut.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Prahova.

Un caz asemănător a fost rezolvat de polițiști vineri. 

Accidentul s-a produs însă pe 10 iunie, iar cel care a fugit nu avea permis deloc și luase mașina verișoarei.

“La data de 10 iunie a.c., la sediul Poliției Municipiului Ploiești s-a prezentat o femeie care a declarat faptul că în urna cu puțin timp, ar fi fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, care s-a produs pe strada Poștei din municipiu, celălalt conducător auto continuându-și deplasarea.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, ieri, 17 iunie a.c., celălalt conducător auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 38 de ani, domiciliat în municipiul Ploiești, care ar fi condus autoturismul verișoarei sale.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date a rezultat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și încredințare”, a mai anunțat IPJ Prahova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here