Un ploieştean care locuieşte în zona Podul Înalt a trimis pe adresa redacţiei un mesaj în care ne-a semnalat faptul că, noaptea, în Zona de Vest a Ploieştiului se simte un miros foarte puternic şi deranjant în aer, “ca şi cum ceva ar fi stricat”.

”Vreau să vă aduc în atenţie o problemă cu care ne confruntăm de ceva timp cei care locuim în zona Podul Înalt.

Noaptea se simte un miros foarte puternic şi deranjant în aer, ca şi cum ceva ar fi stricat. În fiecare noapte ne vedem nevoiţi să închidem geamurile pentru a împiedica mirosul să intre în case. Afară nu se poate respira, este un aer înecăcios şi nările pur şi simplu te ustură.

Iniţial am crezut că mirosul vine de la rafinăria de la Brazi. Dar am discutat şi cu vecinii, care de asemenea nu mai suportă situaţia, iar unii dintre ei spun că au aflat că de vină ar fi fabrica de bere Bergenbier lângă care locuim. Vecinii spun că mai mulţi oameni care lucrează la Bergenbier le-au explicat că mirosul provine de la una din substanţele care se foloseşte la fabricarea berii, în procesul de fermentare.

Ne-am săturat de situaţia aceasta, dar nu ştim ce să facem, unde să depunem o sesizare care chiar să fie luată în seamă. Văd ca instituţiile de mediu nu sunt deranjate de mirosul care vine de la fabrica de bere. Aşa că am apelat la media şi sperăm ca dvs. să trimiteţi sesizarea noastră către primărie, către Agenţia de Mediu şi către Garda de Mediu, poate astfel se vor lua măsuri şi vom scăpa de mirosul acesta insuportabil care ne poluează”, se arată scris în mesajul ploieşteanului

În urma articolului de mai sus care a fost relatat de ziarul DePrahova.ro, un reporter al ziarului nostru s-a deplasat la fața locului să discute cu ploieșteanul care a făcut sesizarea și într-adevăr mirosul insuportabil a fost simțit și de reporter.

Totodată redacția ziarului Incomod a solicitat un punct de vedere din partea instituțiilor de mediu, iar acesta va fi publicat atunci când va fi emis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here