fbpx
miercuri, aprilie 24, 2024
spot_img

Un ploieștean susține că a fost amendat degeaba de DSP Prahova, pentru formularul PLF. Avalanșă de amenzi la nivel național

Citește Și

- Reclamă -
*Un bărbat din Ploiești care s-a întors din Irlanda, la sfârșitul anului trecut, s-a trezit cu o amendă de 2.000 de lei de la DSP.
*Angajații Direcției de Sănătate Publică Prahova i-au întocmit proces verbal pentru necompletarea la termen a formularului digital de intrare în România (PLF), deși ploieșteanul completase respectivul formular înainte să ajungă în țară și îl deține, cu codul QR aferent.
*De altfel, la nivel național, asistăm la o adevărată avalanșă de amenzi pentru formularele PLF, iar oamenii sunt puși pe drumuri pentru contestarea în instanță. 
*Revoltătoare sunt și răspunsurile pe care angajanții DSP, inclusiv cei din Prahova, le dau celor care sună pentru clarificarea situației. Baza de date s-ar actualiza greu și de aici avalanșa de amenzi primite de oameni.
DSP face, cetățeanul trage

Cititorul Ziarului Incomod care a semnalat problema redacției nostre s-a întors din Irlanda pe data de 27 decembrie, la ora 21:16:06, potrivit procesului verbal de contravenție întocmit de angajații DSP Prahova, la data de 10.01.2022.

Contravenția a fost înregistrată la data de 28 decembrie 2021, la ora 21:16:06, pe baza informațiilor din baza de date creată de STS pentru înregistrarea formularelor digitale de intrare în România.

- Reclamă -

Cu alte cuvinte, la 24 de intrarea în țară, ploieșteanul nu figura în baza de date a STS cu formularul completat.

De fapt, acesta susține că deja completase formularul încă înainte de intrarea în țară și îl deține cu codul QR aferent.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -

Cu toate acestea, bazându-se pe informațiile din baza de date STS valabile la fix 24 de ore de la intrarea persoanei în țară, cei de la DSP au întocmit procesul verbal – atenție – pe 10 ianuarie 2022, probabil fără să verifice dacă baza de date s-a actualizat între timp…

Ce scrie în procesul verbal

Potrivit procesului verbal încheiat de reprezentanții DSP, bărbatul din Ploiești a fost amendat deoarece nu a completat formularul în termenul legal de 24 de ore de la intrarea în țară.

 

Explicații halucinante

Singurul lucru cert este că bărbatul din Ploiești are formularul cu cod QR pe care l-am prezentat mai sus. Iar explicația primită de la angajații DSP Prahova pentru amenda primită este de-a dreptul halucinantă.

- Reclamă -

„Am sunat la DSP după ce am primit amenda și o doamnă de acolo mi-a spus că sistemul care înregistrează formularele are întârzieri și se actualizează greu. Când am întrebat ce pot să fac, mi-a spus că trebuie să merg în instanță, că sunt multe contestații și că sigur voi câștiga. Adică eu trebuie să bat drumurile, pentru că au greșit ei”, susține bărbatul în cauză.

În răspunsul primit de Ziarul Incomod de la DSP Prahova cu privire la acest caz, Direcția de Sănătate Publică înșiră date irelevante cu privire la acest caz, nu comentează în niciun fel discuția dintre cel amendat și angajații DSP, dar face precizarea că amenda poate fi contestată doar în instanță.

Avalanșă de amenzi la nivel național. Piloți de avioane, marinari, șoferi, trimiși să conteste amenzile în instanță

Situația piloților este de domeniul umorului negru. Iar unele dintre persoanele amendate susțin că li s-a transmis că STS șterge datele după 15 zile de la intrarea în țară, din motiv de GDPR. 

Zeci de piloți și însoțitori de zbor au aflat că trebuie să plătească amenzi de 3.000 de lei pe motiv că nu au completat formularul de intrare în țară deși, în cazul curselor scurte, ei nici nu coboară din avion.

De asemenea, mulți șoferi de TIR au primit amenzi de câte 2.000 de lei, la fel și navigatorii.

Amenzi au primit și foarte multe persoane care s-au întors din străinătate, deși susțin că au completat formularul.

„Luni m-am dus la DSP şi am încercat să vorbesc cu cei de acolo. Doamna cu care am stat de vorbă mi-a zis că ei nu mai sunt în stare să anuleze amenzile şi că trebuie să merg eu în instanţă cu dovezile pe care le am şi cu amenda şi că s-o contest acolo. Mi-a spus că ei nu mai pot face nimic şi că nu sunt singura persoană, sunt a nu ştiu câta persoană. Atunci am întrebat-o dacă i se pare normal să funcţioneze aşa sistemul de date, adică să existe documente şi să nu le primească şi a zis „Asta este România, ţara în care trăim!”. Adică, ei greşesc şi eu plătesc”, a spus o femeie, potrivit G4Media.ro.

O altă femeie din Constanța care locuiește în Franța a pățit același lucru.

„Acum o săptămână, fix de ziua mea, mai exact, am primit, pe adresa de România, o amendă atașată unui frumos proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, pe motiv că nu aș fi completat PDF ul obligatoriu la intrarea în țară, când am vizitat plaiul de dor, în decembrie. Foarte lăudabilă inițiativa brațului lung al legii, doar că…eu am completat această declarație bine-mersi, că nu sunt nici genul dezorganizat, nici procrastinator. (…)

Ajungem la momentul în care am găsit PDF ul, dovada supremă a nevinovăției mele. Ei bine, acum a început adevărata distracție, dat fiind că nu a fost de ajuns un telefon dat agentului DSP (n.r. Constanța) care a completat procesul și mi-a făcut cadou amenda de 2000 (două mii!) de lei, și nici mailul trimis, minute mai târziu, aceleiași instituții, cu dovada completării.

Nu, nu! Domnul de la DSP are, se pare, doar libertatea de a completa amenzi așa, pe neverificatelea, nu și de a le anula, cu probe. Nu. Atunci îl ia pe «eu sunt un simplu funcționar» în brațe,și se retrage tăcut. Așa că am intrat pe net să văd dacă mai e cineva în situația mea și ce e de făcut. Cineva? Suntem mii. Mii de oameni au primit, pe nedrept, amenzi contraven­ționale pentru necompletarea declarației la intrarea în țară. (…) trebuie să fac eforturi să-mi dovedesc nevinovăția, deși am toate actele necesare. Nu e suficient. Trebuie să completez o contestație, să plătesc o taxă de 20 de lei (hilar, nu!?) și să depun toate actele la judecătoria­ corectă. Că, dacă, Doamne- ferește, depui la altă judecătorie, și nu te încadrezi în cele 15 zile pe care le ai la dispoziție să plătești sau să contești, iar e rău. Ajungi în instanță. (…)”, a relatat femeia potrivit ct100.ro.

Welcome în Batjocoristan!

În București, aceeași situație:

„Wellcome în Batjocoristan! Tocmai ce am primit și eu 3000 lei amendă de la DSP București . Ei susțin că nu am avut completat formular de localizare pe 29 Decembrie. Dar am avut și e salvat pe mail și telefon. Avocații mei sunt mult mai scumpi decât acești 3 mii lei și abia aștept să execut DSP și pe funcționarii neglijenți de acolo, pe persoană fizică! Vreau să îl adaug și pe Prim Ministru Doctor Ciucă, pentru că e autorul acestei bătăi de joc de ordonanțe de urgență. Care limitează și restricționează dreptul la liberă circulație a persoanelor în Uniunea Europeană! La Cremenal birjar! Te amendează ca să îi dai în judecată, să aglomereze instanțele și să plătească ei onorarii la avocați mai mari ca amenzile!

Later edit : tocmai am aflat că statul român nu mai are proba pentru că STS a distrus după 15 zile de la intrarea în țară datele, din motiv de GDPR!”, a scris Cristi Corobana pe pagina sa de Facebook.

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!
    Exact acelasi lucur l-am patit si eu impreuna cu familia, adica sotia si baiatul!! Ar trbui sa ne revoltam impotriva acestui sistem plin de sinecuri si pile si total incompetent!

    NU SE MAI POATE ASA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Județean Prahova

Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, a anunțat PNL Prahova...
Sari la conținut