Dobre Tănase, un polițist din cadrul Secției 3 Poliție din Ploiești, este acuzat că a profitat de funcția pe care o deține pentru a rezolva un conflict personal. Tănase este bănuit că ar fi lovit un cetățean chiar în sediul instituției, pe care îl chemase în mod ilegal la audieri. În plus, agentul de la Secția 3 ar fi intrat în mod ilegal în baza de date a MAI pentru a obține informații confidențiale. Pentru toate aceste fapte, omul legii a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești sub acuzațiile de lovire și alte violențe, abuz în serviciu și acces ilegal la un sistem informatic.

Conform rechizitoriului, în toamna anului trecut, polițistul Tănase Dobre a chemat la audieri un bărbat cu care avea un conflict mai vechi, deși acesta din urmă nu avea oficial nicio calitate în vreo anchetă a Poliției. În timpul audierilor, se arată în rechizitoriu, polițistul i-ar fi tras o palmă bărbatului audiat.

„Din cercetări s-a stabilit că, la data de 13.10.2016, inculpatul a emis o citație pe numele lui B.C.M., din care reieșea faptul că acesta urma să fie audiat în calitate de făptuitor, pentru săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune. Citația a fost transmisă cu scopul de a-l intimida pe B.C.M. cu calitatea sa polițist, deși inculpatul nu avea în instrumentare nicio cauză penală sau alt fel de lucrare pentru soluționarea căreia ar fi fost necesară prezența la sediul secției de poliție.

În acest context, inculpatul i-a solicitat lui B.C.M. să-i înapoieze banii obținuți în urma săvârșirii unei infracțiuni de înșelăciune, în care una dintre părțile vătămate era chiar el. Cu acest prilej, inculpatul l-a amenințat pe B.C.M. cu acte de violență și l-a lovit, producându-i suferințe fizice”, conform rechizitoriului.

Totodată, din cercetări a rezultat că polițistul a folosit, în două rânduri, ID-ul de serviciu pentru a accesa în interes personal baza de date gestionată de M.A.I., utilizând datele de stare civilă ale lui B.C.M. pentru a formula plângerea penală și citația pe numele părții vătămate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here