Un polițist din Prahova a recunoscut că a luat mită! Este vorba despre Mihai Brănescu, polițist detașat la Instituția Prefectului Prahova, care a fost prins în flagrant pe strada Vasile Lupu, în fața sediului poliției județene, în timp ce primea bani pentru a înmatricula mașinile unor persoane fără ca acestea să stea la rând.

Citește și: Peste 200 de persoane audiate în dosarul de mită de la Serviciul de Înmatriculări Auto Prahova

Direcția Generală Anticorupție a emis un comunicat de presă prin care informează că atât Mihai Brănescu, cât și angajatul unei societăți din apropierea sediul poliției, de asemenea inculpat în dosar, au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Ziarul Incomod a prezentat la momentul respectiv fotografii în exclusivitate din timpul flagrantului! Vezi aici!

Astfel, procurorul a propus o pedeapsă de 2 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru Mihai Brănescu, dar și pentru angajatul societății.

Iată comunicatul de presă:

Ca urmare a activităţilor realizate de către ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a încheiat, în zilele de 10, respectiv 11 ianuarie, două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.Astfel, procurorul a propus condamnarea inculpatului B.M. – agent principal de poliţie în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Prahova – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatricularea Vehiculelor – Compartimentul Înmatriculare si Evidenta Vehiculelor, cercetat sub control judiciar, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (52 de acte materiale).Totodată, a fost propusă condamnarea inculpatului I.P. – care-şi desfăşoară activitatea în cadrul unei societăţi comerciale ce desfăşoară, în principal, activităţi de redactarea actelor în vederea înmatriculării permanente sau provizorii a autovehiculelor, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită (47 de acte materiale), la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sun supraveghere.În fapt, în urma probatoriului administrat în cauză de către ofiţerii S.J.A. Prahova a reieşit că, în perioada februarie-martie 2017, inculpatul B.M., în timpul programului de lucru, în general cu ajutorul inculpatului I.P. (pentru 47 acte materiale), efectua în schimbul unor sume de bani. înmatricularea autovehiculelor unor terţi deţinători, fără ca aceştia din urmă să se prezinte la ghişeu sau ”peste rând”, adică fără ca cei care solicitau înmatricularea să deţină o programare. În cauză, instanţa competentă urmează ca, în baza art. 289 alin. 3 C.pen., să se pronunţe şi cu privire la confiscarea de la inculpatul B.M. a sumei de 4.011 lei, pe care a primit-o cu titlu de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here