fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

Un polițist și un jandarm din Mizil, bătuți de o femeie. Scandalul s-a petrecut în centrul orașului, în văzul lumii

Citește Și

- Reclamă -

O tânără din Buzău a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, printr-o decizie a Judecătoriei Mizil, după ce a bătut, în văzul lumii, un jandarm și un polițist.

Femeia a fost găsită vinovată de două fapte de ultraj, dar și de tuburarea liniștii și ordinii publice. Sentința din 17 ianuarie 2023, a Judecătoriei Mizil, nu este definitivă.

- Reclamă -

Scandalul în care a fost implicată tânăra  s-a petrecut în august 2020, în centrul orașului Mizil, în perioada în care erau în vigoare restricțiile impuse de pandemie, iar purtarea măștii medicinale era obligatorie.

În seara zilei de 17 august 2020, femeia a fost observată de către un jandarm în momentul în care ieșea dintr-un magazin fără să aibă masca la gură.

Jandarmul i-a cerut femeii să se legitimeze, însă tânăra a ripostat, urmând imediat un schimb de replici pe un ton ridicat.

- Reclamă -

Dialogul tensionat dintre cei doi a degenerat însă, iar Luciana a încercat să scape de amenda aplicată atunci pentru nepurtarea măști, lovindu-l pe jandarm cu piciorul ”în zona intimă”, după cum au explicat procurorii în rechizitoriu.

După această primă lovitură a urmat un lung șir de palme, pumni și lovituri cu telefonul, femeia devenind din ce în ce mai recalcitrantă, în ciuda faptului că prietenul ei a încercat să calmeze spiritele, astfel încât scandalul să nu ia o altă întorsătură. În apărarea jandarmului a sărit colegul de patrulă, un agent de poliție, care și-a primit și el porția de lovituri. A fost bătut de către femeie, până i-au sărit ochelarii, au explicat martorii care au asistat la încăierare.

Situația a fost calmată abia în momentul în care la locul faptei a fost chemat în ajutor prin stație un alt echipaj de poliție care a reușit încătușarea femeii.

Dacă polițistul a scăpat doar cu câteva zgârieturi pe față, jandarmul a avut nevoie de 3,4 zile de îngrijiri medicale, se arată în actul de acuzare. Ambii au depus plângere penală pentru ultraj, astfel că Luciana a fost trimisă în judecată, dosarul judecându-se pe rolul secției penale a Judecătoriei Mizil, instanță care s-a și pronunțat în cauză.

- Reclamă -

Zeci de persoane au asistat la acel moment la încăierarea din centrul orașului Mizil, iar multe dintre ele au ajuns în instanță ca martori unde au declarată că au fost ”indignate” de atitudinea tinerei față de uniforma statului.

În instanță, femeia bătăușă a explicat judecătorilor că a avut o astfel de reacție pentru că s-a panicat atunci când a văzut că jandarmul care o legitima, pentru că nu purta mască, ”a ridicat pumnul”. Din instinct, a explicat femeia, a lovit pentru a se apăra.

Pe lângă închisoarea cu suspendare, instanța a obligat-o pe femeie să muncească în folosul comunității pentru o perioadă de 80 de zile în cadrul Primăriei Buzău.

FOTO: Arhivă IJJ

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut