Un pompier din cadrul Detașamentului Sinaia a salvat joi viața unui băiat de 8 ani, victimă a unui accident rutier în localitatea Valea Călugărească, sat Pantazi. Sorin Răducanu care se afla în gospodăria sa și era în timpul liber a acordat primul ajutor și a resuscitat victima care se afla în stop cardio-respirator, copilul fiind stabilizat și transportat la UPU Ploiești.

Record pentru viata!

Lupta cu minutele pentru salvarea vieţii omeneşti, sunt cuvintele de reper pentru plt. adj. şef Răducanu Sorin, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova. La cei 48 de ani şi 24 de activitate, Sorin a partcipat la sute de intervenţii, una mai dificilă decât alta.

Aproape de fiecare dată citeşte disperarea în ochii celor aflaţi în situaţii extreme, însă, din păcate, uneori nu se mai poate face nimic, cele mai dramatice momente fiind acelea în care victimele sunt copii.

Indiferent dacă se află în timpul programului de lucru sau în afara acestuia, pompierii intervin fără să contenească pentru a salva şi ajuta semenii aflaţi în situaţii limită, pentru care secundele fac diferenţa dintre viaţă şi moarte.

În această situaţie s-a aflat, joi, 19 mai a.c. colegul nostru, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sinaia. Aflat în timpul liber, în gospodăria sa, paramedicul a intervenit pentru a ajuta un băiat în vărstă de 8 ani, victimă a unui accident rutier în localitatea Valea Călugărească, sat Pantazi. Având pregătirea specifică în acordarea primului ajutor medical, paramedicul a resuscitat victima care se afla în stop cardio-respirator, copilul fiind stabilizat, cu respiraţie şi puls şi transportat de către un echipaj al SAJ la UPU Ploieşti.
Înainte de toate, eroul nostru este un om obişnuit. Portretul de familie dezvăluie soţia şi o fetiţă de 12 ani, imagine de suflet regăsită în privirea semenilor aflaţi în dificultate.

Dorim să îi mulţumim pentru prezenţa de spirit şi initiativa lăudabilă. În semn de recunoştinţă, colegul nostru va fi citat prin ordin de zi pe unitate.

1 COMENTARIU

  1. Cand salvezi in timpul liber, ajungi la stiri, cand salvezi in programul de lucru.. eh, doar iti faceai treaba pentru care esti platit. Oamenii astia merita aprecierea noastra mereu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here