Un prahovean care a încercat să mituiască un polițist de la postul din comuna Iordăcheanu, cu 10.000 de lei, a fost trimis în judecată. 

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost prins beat la volan, conducând o mașină neînmatriculată.

Băbatul avea o alcoolemie de 0.83 la etilotest.

În momentul în care a fost dus pentru recoltarea de probe biologice, acesta i-a promis polițistului 1.000 de lei pentru a nu-i întocmi dosar penal. Văzând că agentul refuză, bărbatul a mărit suma de 10 ori!

Polițistul a denunțat fapta, iar acum bărbatul a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Fapta a fost comisă la sfârșitul anului trecut, iar cercetările pentru întocmirea probatoriului au fost efectuate de poliţiştii anticorupţie ai D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

 

“Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova şi poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, a fost dispusă trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, în vârstă de 41 de ani, din judeţul Prahova, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În cauză s-a reţinut faptul că, la data de 31.12.2020, inculpatul a fost identificat de către un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Postul de Poliţie Iordăcheanu, conducând autoturismul proprietate personală, fără a fi înmatriculat. Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că, inculpatul, avea o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeaşi dată, în timp ce se afla în incinta unităţii spitaliceşti pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a promis remiterea sumei de 1.000 de lei către agentul de poliţie, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv omisiunea întocmirii documentelor de constatare a infracţiunilor la regimul rutier, conform prevederilor legale.

În urma refuzului agentului de poliţie de a accepta suma de bani, inculpatul a revenit cu o nouă propunere, respectiv remiterea sumei de 10.000 de lei în acelaşi scop. Imediat, poliţistul a denunţat fapta, iar cercetările pentru întocmirea probatoriului au fost efectuate de poliţiştii anticorupţie ai D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”, se arată într-un comunicat al DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here