Ani grei de închisoare riscă un prahovean gelos care a avut neinspirația să-și urmărească fosta iubită cu ajutorul unui dispozitiv dotat cu GPS pe care l-a montat, pe ascuns, în mașina femeii. Conform Legii 51/1991, astfel de practici sunt ilegale, iar acum tânărul, de fel din Filipeșii de Târg este judecat pentru infracțiuni privind siguranța națională.
Ion Cătălin Moraru a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurorii DIICOT din Ploiești, cauza aflându-se pe rolul secției penale a Curții de Apel Ploiești.
Ajuns în fața procurorilor DIICOT din Ploiești, bărbatul a recunoscut că, după o relație de câțiva ani cu iubita sa, a simțit că tânăra are o prietenie cu un alt bărbat și se întâlnește pe ascuns cu acesta. Pentru a avea dovezi în acest sens, tânărul din Filipeștii de Pădure și-a cumpărat un aparat dotat cu sistem GPS pecare l-a montat pe ascuns sub mașina iubitei sale. A activat dispozitivul și astfel a primit printr-un SMS datele coordonatele GPS ale autoturismului. Urmărind instrucțiunile, Ion Moraru și-a prins iubita în paracarea mall-ului Băneasa Shopping City din București împreună cu un alt bărbat. Între cei trei a avut loc o altercație soldată cu rănirea tinerei și a noului său prieten.
Victimele au depus imediat plângere la Poliție, iar pe fir au intrat procurorii DIICOT Ploiești și asta pentru că, fără să știe, Moraru încălcat legea atunci când a decis să monteze pe autoturismul iubitei sale acel dispozitiv de urmărire.
Chemat la audieri, bărbatul a recunoscut totul în fața anchetatorilor, spunându-le că a cumpărat dispozitivul de pe piața liberă, de pe un site specializat în anunțuri de vânzare-cumpărare.
“…declară că a achiziționat acest dispozitiv de pe internet, de pe site-ul OLX, de la o persoană de sex masculin, valoarea dispozitivului fiind de 150 de lei. În continuare declară că la o zi după ce a achiziționat dispozitivul, s-a deplasat la imobilul unde locuiește persoana vătămată (…) și a constatat că aceasta avea mașina parcată în fața porții și a montat dispozitivul sub mașină, în partea din mijloc, dispozitiv pe care l-a prins de partea din mijloc cu scotch. (…) înainte de a monta dispozitivul sub autoturism, a introdus o cartelă SIM (…) în acest dispozitiv, iar de pe telefonul său mobil (…) apela numărul cartelei introdisă în dispozitivul GPS (…) și i se răspundea cu un ton de ocupat, după care imediat primea un SMS ce coordonatele GPS ale mașinii părții vătămate, aflând astfel locurile unde se afla autoturismul”, se arată în rechizitoriu.
Ion Moraru a precizat că după altercația din parcarea mall-ului din București și-a dat seama că a greșit și a mers din nou la domiciliul fostei iubite și a desprins dispozitivul GPS de pe autoturism.
Acum el este acuzat de desfășurare fără autorizare a activităților specifice de culegere de informații supuse autorizării, conform Legii Siguranței Naționale a României și riscă încishoare de la 2 la 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here