fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Un prahovean și-a disciplinat cei patru copii cu electroșocuri. Pedeapsa primită de tatăl sadic

Citește Și

- Reclamă -

Patru copii din comuna prahoveană Râfov, în vârstă de 5 ani, 6 ani, 10 ani și 12 ani, au fost terorizați luni de zile de tatăl său care îi disciplina cu electroșocuri. O vecină a chemat poliția când au auzit țipete în casa terorii.

Vasile Stănescu, tatăl celor patru copii, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție, fiind găsit vinovat pentru violență în familie, sentința dată de Judectoria Ploiești, nefiind definitivă. Pe lângă închisoare, bărbatul va trebui să plătească despăgubiri morale, copiilor săi, în valoare de 20.000 de lei, câte 5000 de lei pentru fiecare victimă.

Cei patru copii au trăit luni de zile într-o adevărată teroare, după ce tatăl lor și-a cumpărat din târg trei aparate electroșoc pe care le folosea frecvent pentru a-I disciplina. Nu doar copiii erau agresați în acest mod, ci și mama lor.

- Reclamă -

Totul a ieșit la iveală în primăvara acestui an când o vecină a auzis strigăte din casa familiei Stănescu. Femeia a îndrăznit să o întrebe pe mama copiilor ce se întâmplă, iar aceasta i-a mărturisit că este agresată atât ea cât și cei mici cu un dispozitiv electroșoc.

Vecina a fost cea care a sunat la 112 și a chemat poliția.

În timpul audierilor, copiii au mărturisit că tatăl lor folosește aparatul respectiv aplicându-l pe picioarele lor, dar și pe mâini, uneori rămânând urme ale agresiunii. De frică, cei mici se refugiau în pat și încremeneau acolo până ce tatălui îi dispărea furia.

- Reclamă -

Soția bărabtului a declarat că și ea era abuzată fizic constant, atât cu dispozitivele electroșoc, dar și cu biciul.

Vasile Stănescu a mărturisit în fața anchetatorilor că și-a cumpărat trei aparate electroșoc din târg, pentru autoapărare, imediat ce a prins în curtea sa un străin care l-ar fi amenințat. A recunoscut totuși că dispozitivele respective le folosea cu precădere asupra copiilor săi atunci când făceau gălăgie.

Vasile Stănescu a fost arestat preventiv și ulterior trimis în judecată în mai 2022 pentru cinci acuzații de violență în familie. Dosarul s-a judecat pe rolul secției penale a Judecătoriei Ploiești, instanța pronunțând sentința în data de 30 august.

Judecătorii au decis confiscarea celor trei aparate cu care Vasile își teroriza familia, a unui dispozitiv cu aplicare electroşoc de 500 k Volt TW801Type de culoare neagră, prevăzut cu încărcător, un dispozitiv de aplicare electroşoc de 800 k Volt 928 TYPE de culoare neagră şi o lanterne de culoare neagră ZSH-1101 cu inserţie dispozitiv de aplicare electroşoc depuse la camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Ploieşti.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...